Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την εκμετάλλευση της COCA-COLA για να κερδίσει εκατ. ευρώ….

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η COCA COLA ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕTAI ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ , ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑ!!!

Η Ελληνική Πολιτεία αδιαφορεί για την προστασία της εθνικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς!!

Αυτό αποδεικνύει η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού σε ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, αναφορικά με τη διαδικασία χρήσης εθνικών μνημείων και συμβόλων σε εμπορικά προϊόντα. Η ερώτηση ετέθη με αφορμή τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσπάσει έπειτα από τη χρήση από την εταιρεία COCA COLA, σκίτσων μνημείων σε συσκευασίες των προϊόντων της.

Η Υπουργός απάντησε ότι κατά το χρόνο υποβολής σχετικού ερωτήματος από την εμπορική εταιρεία, δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που να απαιτεί έκδοση ειδικής άδειας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Υπουργού, η αντίστοιχη Υ.Α εκδόθηκε μόλις τον Ιούλιο του έτους 2019, πλην όμως κρίνεται προβληματική από την κυρία Μενδώνη, η οποία εργάζεται ήδη προς την κατεύθυνση ανάκλησής της, κι άρα κατάργησης κάθε είδους άδειας από την Πολιτεία για τη χρήση εθνικών συμβόλων.

Με τον τρόπο αυτό τα εθνικά μας σύμβολα και μνημεία, και συνακόλουθα η εθνική μας ιστορία και η πολιτισμική μας ταυτότητα αφήνεται έρμαιο στις βουλιμικές διαθέσεις κάθε εμπορικού κολοσσού, ο οποίος σημειωτέον, ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα!

H COCA COLA εκμεταλλεύθηκε το κενό νόμου που υπήρχε, κερδίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, και η Πολιτεία, αντί να προστατεύσει τις λοιπές εταιρείες από ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και την πολιτιστική της αξία, βοηθά την εταιρεία στο …«έργο» της.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επισυνάπτεται σχετική απάντηση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares