Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αναγνωστοπούλου: Σαν μητέρα σκέφτηκα τους γονείς που είπαν στα παιδιά τους να πάρουν το τρένο

Συγκλονισμένη η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων του MEGA, Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Για την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπτη συνομίλησε η Δώρα Αναγνωστοπούλου με την κλινική ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη στον αέρα του δελτίου ειδήσεων του MEGA.

«Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται την εικόνα για να συνειδητοποιήσουν τον πόνο. Μπορεί να δοθεί μία σύσταση σε αυτούς που έχουν χάσει, αλλά δεν πρέπει να προτρέπουμε να μην δουν τον άνθρωπό του σε ό,τι κατάσταση και να είναι.

Η τελευταία εικόνα βοηθάει να καταγραφεί καλύτερα η εικόνα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν αναγνωρίζεται, υπάρχει κάτι που πιστοποιεί πως ο άνθρωπός μου δεν αγνοείται κάπου.

Η αναζήτηση είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχει μία βαθύτατη ενοχή από συγγενείς θυμάτων αλλά και όσων διασώθηκαν για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε και τις ερωτήσεις μας. Πρέπει όλοι όμως, να καταλάβουν πως δεν φταίνε εκείνοι.

Το σύμπτωμα έρχεται πολύ αργότερα οπότε οι άνθρωποι θα πρέπει να δεχτούν την βοήθεια και να επικοινωνήσουμε την ελπίδα», είπε η Άννα Κανδαράκη.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου, συγκλονισμένη, ανέφερε: «Πολλές φορές σαν μητέρα αναλογίστηκα τα τελευταία 24ωρα πως πολλοί γονείς μπορεί να είπαν στα παιδιά τους να πάρουν το τρένο για ασφάλεια, μη οδηγήσετε αν είστε κουρασμένοι, αν έχετε πιει, αν έχετε ταλαιπωρηθεί, να πάρουν το τρένο για ασφάλεια.

Οι ενοχές που μπορεί να νιώθουν αυτοί οι γονείς, πώς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν;».

 

 

newsIT.gr

Shares