Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Qantas στο «Ελ.Βενιζέλος» – «Επιβάτης αισθάνθηκε κρίσιμη αδιαθεσία»

«Το πλήρωμα και οι επιβάτες παρείχαν σωτήριες πρώτες βοήθειες επί του αεροσκάφους»

Επείγον περιστατικό υγείας κατά τη διάρκεια διεθνούς πτήσης της Αυστραλέζικης Qantas, οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα.

Εκπρόσωπος της Qantas επιβεβαίωσε ότι η πτήση, από τη Σιγκαπούρη προς το Λονδίνο, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει «απρογραμμάτιστη προσγείωση» στην Αθήνα, αναφέρει το Αυστραλιανό μέσο 7ews.

Η αναγκαστική προσγείωση έγινε για λόγους υγείας

«Η πτήση μας από τη Σιγκαπούρη προς το Λονδίνο πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας στην Ελλάδα, αφού ένας επιβάτης αισθάνθηκε κρίσιμη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της πτήσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Το πλήρωμα και οι επιβάτες παρείχαν σωτήριες πρώτες βοήθειες επί του αεροσκάφους και, κατόπιν συμβουλής ιατρικών εμπειρογνωμόνων, η πτήση εκτράπηκε ώστε ο επιβάτης να λάβει επείγουσα ιατρική περίθαλψη».

«Εργαζόμαστε για να πάρουν το δρόμο τους οι υπόλοιποι επιβάτες το συντομότερο δυνατό, αλλά δεδομένου ότι η Αθήνα είναι ένα αεροδρόμιο στο οποίο δεν πραγματοποιούμε συνήθως πτήσεις, αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο».

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που πλήττει τον εθνικό αερομεταφορέα αυτή την εβδομάδα, αφού μια πτήση της Qantas προς τις Φιλιππίνες αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Σίδνεϊ μετά από διακοπή ρεύματος στο αεροδρόμιο της Μανίλας.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares