Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022

Αναφορά – βόμβα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ουκρανία

Η έκθεση κάνει λόγο για τεράστιες απώλειες του ουκρανικού στρατού

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχουν βρεθεί σε μια «καταστροφική κατάσταση». Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται σοβαρές απώλειες, οι Ουκρανοί μαχητές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και παραδίδονται, όπως αποκαλύπτει απόρρητη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για την κατάσταση στην Ουκρανία, αναφέρει η βρετανική εφημεριδα Independent.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στην εμπιστευτική τους έκθεση αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει πολλαπλάσιο πλεονέκτημα έναντι του AFU στον αριθμό των συστημάτων πυροβολικού και συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS). Ακόμα χειρότερα για την Ουκρανία, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο Donbass δεν διαθέτουν αποθέματα πυρομαχικών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ επέστησαν επίσης την προσοχή στο πλεονέκτημα του ρωσικού στρατού στον αέρα και σημείωσαν την αναποτελεσματικότητα των ουκρανικών αντιαρματικών όπλων, καθώς το πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο της μάχης λόγω της αλλαγής τακτικής των Ρώσων.

Το δημοσίευμα της Ιντιπέντεντ

Λόγω της «καταστροφικής κατάστασης» (Σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που έδωσαν στην ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι αμερικανικές υπηρεσίες), στρατιώτες του ουκρανικού στρατού είτε εγκαταλείπουν τις θέσεις τους είτε αφήνουν τα όπλα και παραδίδονται, σύμφωνα με την απόρρητη εκθεση. Επί του παρόντος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν 550 Ρώσους αιχμαλώτους, ενώ η ρωσική πλευρά κρατά αιχμάλωτους πάνω από 5.600 Ουκρανούς στρατιώτες.

Νωρίτερα, ο στρατιωτικός αναλυτής και απόστρατος συνταγματάρχης Viktor Baranets μίλησε για την αυξανόμενη δυσαρέσκεια στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί μαχητές επικρίνουν ανοιχτά την ουκρανική ηγεσία, καταθέτουν τα όπλα και παραδίδονται, είπε ο Baranets. Σε απάντηση, οι ουκρανικές αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα κατά των εξεγερμένων στρατιωτών.

Ο Viktor Baranets πάντως είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο και θεωρείται από πολλούς όργανο της ρωσικής προπαγάνδας, γι’ αυτό και οι δηλώσεις του δεν είχαν γίνει πιστευτές.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares