Σάββατο , 25 Ιανουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αναδίπλωση Τσαβούσογλου: Προς το παρόν η Τουρκία δεν εξετάζει να στείλει στρατό στη Λιβύη…

Εκτός ατζέντας έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη, εκτός αν ζητηθεί – Χθες, ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει μια τέτοια εξέλιξη – Πυρά Τσαβούσογλου κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η Τουρκία δεν έχει προς το παρόν την πρόθεση να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, ωστόσο ένα τέτοιο σενάριο είναι ανοιχτό, εάν υπάρξει αίτημα, διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχωρώντας σε διευκρινίσεις για τα όσα δήλωσε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων είναι εκτός ατζέντας. «Ο πρόεδρός μας είπε ότι ίσως θα μπορούσαμε να το αξιολογήσουμε, εάν υπήρχε σχετικό αίτημα», διευκρίνισε, θέλοντας σαφώς να κατεβάσει τους τόνους.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Κροατίας, με τον οποίο και προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου. Όπως είπε, η Κροατία, ως μέλος της ΕΕ, θα πάρει το μέρος της Ευρωπαϊκής κοινότητας, όσον αφορά στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου. Ωστόσο, ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «αντικειμενική και έντιμη» χώρα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον ομόλογό του για την πολιτική της Άγκυρας στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση περίμενε ότι η ΕΕ θα έλυνε τη διαφορά, αντί να στηρίζει «μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής διοίκησης».

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το προσφυγικό, λέγοντας ότι «υπάρχουν δεσμεύσεις που η ΕΕ απέτυχε να εκπληρώσει, όσον αφορά στη μεταναστευτική συμφωνία. Η ΕΕ πρέπει να κάνει το καθήκον της»

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares