Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Αν ισχύει είναι ΝΤΡΟΠΗ! Αφήνουν το Πολεμικό Ναυτικό εκτός των μέτρων ΦΥΛΑΞΗΣ για το μεταναστευτικό;…

Στην πρώτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό φαίνεται ότι η κυβέρνηση άφησε έξω από τους σχεδιασμούς φύλαξης το Πολεμικό Ναυτικό.Κι αυτό είναι θετικό, αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα…κι αν τελικά σε δεύτερη φάση δεν καταλήξουμε πάλι στην χρησιμοποίηση πλοίων του Στόλου στην προσπάθεια αναχαίτισης των προσφυγικών ροών. Στην οποία όπως φαίνεται η νέα κυβέρνηση θα δώσει άλλη διάσταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά και με τον Δ.Αβραμόπουλο στο ΥΕΘΑ είχε αποφασιστεί η συνδρομή του ΠΝ. Τώρα ξεκινάμε με τη χρησιμοποίηση των 40 σκαφών του Λιμενικού Σώματος-Ακτοφυλακή.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει και όπως φαίνεται θα ΄χει πολύ μεγάλο φόρτο αποστολών σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο, για να επιφορτιστεί και αποστολές για το μεταναστευτικό.

«Το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, είναι μια πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
«Πιστεύω ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μας δώσει τη δυνατότητα και ως Ελλάδα να καταγράψουμε με σαφήνεια τα αιτήματα που έχουμε προς την ευρωπαϊκή πλευρά. Ζητάμε περισσότερη, ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη αλληλεγγύη. Και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ήδη έχω επεξεργαστεί και θα καταθέσω ένα βασικό σχέδιο στρατηγικής που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα», επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τι δήλωσε ο Αβραμόπουλος

Στην πρώτη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στην Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου κυριάρχησαν τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, ενόψει και της άτυπης συνόδου στο Ελσίνκι. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών, παρουσιάστηκε, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, όπου κάτω από τον απόλυτο έλεγχο παρατηρούνται ροές τον τελευταίο καιρό.

Σε δήλωσή του, ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε πως πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε διαβεβαίωσεις πως η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι συνεχής.
«Η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας, πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον. Το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης και της ασφάλειας θα τύχει της καλύτερης δυνατής διαχείρισης», τόνισε επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

«Με τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί είναι βέβαιο ότι -και με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης- η διαχείριση στο μέλλον θα είναι πιο αποτελέσματική. Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας είναι εδώ και κόντα της είναι η Ευρώπη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη.
«Θέλω να πιστεύω ότι με καλή βούληση και θετική προδιάθεση θα έχουμε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε, στη δήλωσή του, ο κ. Αβραμόπουλος.
militaire.gr

Shares