Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αν είναι δυνατόν! Προκαλεί με την κίνηση του ο Δήμαρχος Ξάνθης -Περίεργα παιχνίδια με τους τουρκόφρονες της μειονότητας….

Αρκετά σοβαρό κρίνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών το θέμα με τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μανώλη Φανουράκη, οι οποίοι το βράδυ της Τετάρτης έδωσαν το παρόν σε εκδήλωση συλλόγου, όπου τα μέλη του αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάνης.


Για τον συγκεκριμένο Δήμαρχο (υποψήφιος τότε) είχε ασχοληθεί το Viadiplomacy από τον Μάρτιο του 2019, και συγκεκριμένα στις 23/3 σε άρθρο με τίτλο «Ξάνθη – Υποψήφιος δήμαρχος ζητά την στήριξη Ψευτομουφτή». Στην Ξάνθη τοπικά ΜΜΕ έκαναν αρκετές αναφορές στις σχέσεις του Μανώλη Τσέπελη με στελέχη του DEB, ενώ ο ίδιος φρόντιζε την σχέση αυτή να την δείχνει συχνά από φωτογραφικό υλικό.

Τελικά ο ίδιος κερδίζει τις εκλογές και μαζί του εκλέγονται και τρεις μουσουλμάνοι οι οποίοι είναι πιστοί στον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Ο ίδιος ο Μανώλης Τσέπελης αρνείται ότι στηρίχθηκε στην βοήθεια του Ψευτομουφτή και κατ επέκταση του Τουρκικού Προξενείου.

Όμως τα όσα επακολούθησαν τον διέψευσαν. Το Viadiplomacy στις 3/6 το Viadiplomacy σε άρθρο του με τίτλο «Ξάνθη – Τουρκικό Προξενείο και ψευτομουφτής αποκτούν πρόσβαση στον Δήμο Ξάνθης» σημείωνε «δεν συνέβη αυτό όμως στην Ξάνθη όπου ο νέος Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, εξέλεξε με τον συνδυασμό του τρεις μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τον ψευτομουφτή. Ενώ όλη η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε με τον DEB, χάθηκε από την επικαιρότητα το βασικό πρόβλημα της Θράκης που είναι οι ψευτομουφτήδες.

Στην Ξάνθη, κάποιοι έχουν κατορθώσει όχι μόνο να περιορίσουν την δράση του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, αλλά και να φτάσουν σε σημείο να την εκμηδενίσουν. Όμως η τελευταία εξέλιξη του δίνει την δυνατότητα να γίνει εκ νέου συνομιλητής και να δείξει , τρομοκρατώντας, στους μουσουλμάνους της περιοχής ότι είναι ο ηγέτης τους, καθορίζει πράγματα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τον υπακούν.

Ο νέος δήμαρχος έχει πλέον ένα δύσκολο έργο στο οποίο θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του ψευτομουφτή ο οποίος το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να αποδείξει την δύναμη του -και εν όψη εκλογών – όχι μόνο στους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά και προς την Άγκυρα και να ζητήσει εκ νέου της υποστήριξη της»

Στην συνέχεια, ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή επισκέπτεται τον νέο Δήμαρχο και στην φωτογραφία της επίσκεψης που δίνεται στην δημοσιότητα, εκτός τους δύο σε αυτή συμμετέχουν και οι τρεις μουσουλμάνοι αντιδήμαρχοι οι οποίοι όπως αναφέραμε είναι θετικά προσκείμενοι στο Τουρκικό Προξενείο. Αμέσως οι φωτογραφία κυκλοφορεί με θριαμβευτικά σχόλια σε όλα τα τουρκόφωνα ΜΜΕ

Και έρχεται το βράδυ της Τετάρτης όπου ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Αντιδήμαρχος του, σε μια απερίσκεπτη και ανεξήγητη ενέργεια, δίνουν παρόν στην εκδήλωση που προαναφέρθηκε, ενώ μ την παρουσία τους νομιμοποίησαν τον ψευτομουφτή Ξάνθης

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι δύσκολη για τον Δήμαρχο Ξάνθης και θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του για την παρουσία του στην εκδήλωση, ενώ αν πρόκειται για μια αφελή κίνηση, το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη θα πρέπει πλέον να αναλάβει το ρόλο για τον οποίο υπάρχει.

Πηγη: www.viadiplomacy.gr

Shares