Τρίτη , 21 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Αμβούργο: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού

Ανώνυμη πληροφορία τον χαρακτήριζε ψυχολογικά ανίκανο να έχει όπλο – Βρέθηκε οπλοστάσιο στο σπίτι του

Ο Philipp Fusz, 35 ετών, Γερμανός πολίτης και πρώην μέλος της θρησκευτικής κοινότητας στο Αμβούργο, είναι ο δράστης του μακελειού μέσα σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, το βράδυ της Πέμπτης.

Η αιματηρή επίθεση του 35χρονου, κόστισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους, κι ένα αγέννητο παιδί, ενώ άλλοι 8 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο μακελάρης, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία δεν έδωσε κανένα κίνητρο για την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης, εκτός από το ότι ο 35χρονος έδρασε μόνος του. Πρόσφατα ωστόσο υπήρξε ανώνυμη πληροφορία που ισχυριζόταν ότι ο άνδρας έδειξε θυμό προς τις θρησκευτικές ομάδες και μπορεί να ήταν ψυχολογικά ανίκανος να έχει όπλο.

Ποιος ήταν ο μακελάρης
Ο Philipp Fusz μεγάλωσε στο Allgäu και ήταν εγγεγραμμένος στο Αμβούργο από το 2015. Εδώ εργάστηκε ως σύμβουλος διαχείρισης και ελεγκτής, αφού σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και ολοκλήρωσε διάφορες σπουδές στο εξωτερικό. Στο Αμβούργο, ο σύμβουλος διαχείρισης, υπέβαλε αίτηση για άδεια οπλοφορίας πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους ασφαλείας, δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το γεγονός ότι το όνομά του εμφανίστηκε στις βάσεις δεδομένων των αρχών ασφαλείας δεν έχει ποινικό υπόβαθρο, αλλά οφείλεται στην αίτησή του για άδεια οπλοκατοχής. Αυτό απαιτεί πάντα έλεγχο για πιθανά ποινικά αδικήματα και εξτρεμισμό.

Μετά τους πυροβολισμούς, για τους οποίους ο Philipp Fusz χρησιμοποίησε πιστόλι Heckler & Koch, οι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμά του μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Βρέθηκαν 15 γεμάτες γεμιστήρες με 15 φυσίγγια ο καθένας και 4 κουτιά πυρομαχικά με άλλα 200 φυσίγγια. Επιπλέον κατασχέθηκαν λάπτοπ και smartphone, τα οποία ακόμη αξιολογούνται.

Ο εισαγγελέας του Αμβούργου είπε ότι έχουν ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κινήτρου, με τον αρχηγό της αστυνομίας να υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δράστης μπορεί να υπέφερε από ψυχική ασθένεια. Το κίνητρο είναι ακόμα άγνωστο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares