Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αμετανόητος Πολάκης για Κυμπουρόπουλο: Επίθεση στα ΜΜΕ και καμία συγγνώμη….

Ο Παύλος Πολάκης δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Αντ’ αυτού, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε πως εκείνος και η κυβέρνηση τη ζητούν έμπρακτα από τον λαό με τα μέτρα που παίρνουν.


Για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε στα ΜΜΕ και ενοχλήθηκε όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Σε έχουν βάλει τώρα να ρωτάς συνέχεια αυτό το πράγμα» είπε στον δημοσιογράφο ο Παύλος Πολάκης.

«Εμείς τη συγγνώμη παλικάρι μου τη ζητάμε έμπρακτα με τα μέτρα της κοινωνικής πολιτικής που έχουμε πάρει. Εμείς ζητήσαμε συγγνώμη από έναν λαό ολόκληρο που τον χρεοκόπησαν, τον εξαθλίωσαν, τον πετάξανε στον Καιάδα», συμπλήρωσε ο Παύλος Πολάκης.

Και συνέχισε με νέα επίθεση στα ΜΜΕ, προεξοφλώντας πως όσα είπε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στα Χανιά θα τα… κόψουν ή θα τα παίξουν τα κανάλια… «Θες να μου πεις ότι αυτοί οι οποίοι δέχονταν να έχουν καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, να τρέχουν στα κοινωνικά φαρμακεία για να πάρουν τα φάρμακα της χημειοθεραπείας τους, γιατί αυτό ζούσαμε από το ‘10 μέχρι το ‘14. Δεν το λέτε. Και αυτό που λέω τώρα εγώ, θέλω να δω αν θα το παίξετε μετά. Θέλω να το δω αν θα το παίξετε μετά, γιατί θα σας το κόψουνε, θα το ψαλιδίσουν. Αλλά να τα ακούσουν κι αυτοί εδώ που είναι γύρω – γύρω. Εμείς τη συγνώμη τη ζητήσαμε έμπρακτα. Βάλαμε 2,5 εκατομμύρια κόσμο χωρίς να έχει την ασφαλιστική ικανότητα γιατί έχασε τη δουλειά του και δεν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές, και τον καλύψαμε δωρεάν. Διαγράψαμε 180 εκατομμύρια χρέη στην Εφορία που είχαν χρεώσει σε αυτόν τον κόσμο. Αυτή είναι η συγνώμη. Συγνώμη είναι ο νέος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε, ο οποίος είναι 100 φορές καλύτερος από τον προηγούμενο. Και ξέρεις γιατί είναι; Γιατί κόψαμε τις λαμογιές και τις μίζες που δίνανε με δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πράγματα αχρείαστα ή υπερτιμολογημένα και στηρίξαμε αυτό που είχε πραγματική ανάγκη ο κόσμος. Αυτή είναι η πραγματική συγνώμη. Το κατάλαβες; Αυτή είναι η πραγματική συγνώμη».

«Ο κόσμος συγκρίνει ότι έζησε μέχρι το 2014, με την προσπάθεια ανάταξης που γίνεται σήμερα. Ξέρει ότι δεν κλέβουμε και γι’ αυτό περισσεύουν χρήματα και καλύψαμε τους ανασφάλιστους, προσλαμβάνουμε κόσμο, στηρίζουμε την αγροτική οικονομία, γίνονται έργα υποδομών! Δεν μοιράζουμε χρήμα στα κανάλια», είπε επίσης ο Παύλος Πολάκης.

Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που έχει προαναγγείλει πως θα καταθέσει σε βάρος του η Νέα Δημοκρατία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτά θα τα πούμε στη Βουλή μέσα, θα τα πούμε αναλυτικά, τι ακριβώς κάναμε εμείς για τους αδύναμους, για τα άτομα με αναπηρία, πώς στηρίξαμε τους ανασφάλιστους, πώς στηρίξαμε όλον αυτόν τον κόσμο ο οποίος έχει τώρα σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τα πράγματα που χρειάζεται η νόσος τους, για τα φάρμακα τα καινούργια που είμαστε από τις πρώτες χώρες που τα φέρνουμε και τα πληρώνει 100% ο ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή, για τα σκευάσματα διατροφής, για όλα αυτά που έχουμε κάνει στην πραγματικότητα. Θα τα πούμε εκεί αναλυτικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, τον καλεί ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική αναμέτρηση. Και, όπως είπε και χθες, «σαν το φουριάρικο το ρίφι» κόβει δρόμο. Γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του. Και αυτό, αυτές οι χιλιάδες του κόσμου που ήταν σήμερα εδώ, το έχουν καταλάβει. Γι’ αυτό ήρθαν. Εκεί θα αναμετρηθούμε. Στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής θα αναμετρηθούμε και όχι στο πεδίο των εικόνων».

Δείτε όλα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης

http://www.facebook.com/chanialivetv/videos/442412786325017/

 

newsit

Shares