Κυριακή , 16 Μαΐου 2021

Αμετανόητος ο Μπακογιάννης για το έγκλημα “Μεγάλος Περίπατος” ετοιμάζεται για νέα επιδρομή στα Δημοτικά Ταμεία

Δήμαρχος ομολόγησε ότι πέταξε λεφτά των δημοτών, εν μέσω κορονοϊόυ, με τους δημότες να στενάζουν από την ανεργία, από την κατακόρυφη πτώση του τζίρου και παραμένει ακόμη στην θέση του. Αφού τα εκατομμύρια ευρώ από τα λεφτά των δημοτών που πήρε ο Κώστας Μπακογιάννης ξεράθηκαν στις γλάστρες του Μεγάλου Περιπάτου, έκανε έναν μεγάλο απολογισμό και μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης 22/9, ο δήμαρχος της Αθήνας παραδέχτηκε δεν τα πήγε πολύ καλά, αλλά τόνισε ότι δεν πήγε πια και χάλια.

Όπως είπε, απλά είδε 2.οοο.οοο και είπε να κάνει μια δοκιμή. Τι είχε να χάσει άλλωστε εκτός μερικά ψωροεκατομμύρια;

«Ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αλλά αυτή ήταν και η λογική του έργου. Ήταν να ‘τρέξεις’ μια προσαρμογή, μια προσομοίωση.»

Τόνισε ακόμη ότι όλο αυτό ήταν κάτι σαν ζωγραφική, αλλά πάνω σε έναν δρόμο σε καιρό πανδημίας:

«Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις.»

Δήλωσε επίσης ότι είχε μαντέψει ότι θα δεχτεί σκληρή κριτική :

«Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα.»

Αυτό φυσικά δεν τον εμπόδισε να προαναγγείλει ένα νέο Ζιγκουράτ, που θα αφορά ολόκληρη την Πανεπιστημίου:

«Θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου. Καινούργια πεζοδρόμια, καινούργια όλα! Ξεχάστε την Πανεπιστημίου που ξέρετε. […] Πάμε να αλλάξουμε την πόλη. Αυτό είναι το έργο που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα.»

Ωστόσο στα παράπονα έρχεται να προστεθεί και ο προβληματισμός που προκύπτει από τα ποσά που δαπανήθηκαν για την εκπόνηση των εν λόγω εγχειρήματος. Από τα χρηματικά ποσά που δαπανήθηκαν για ζαρντινιέρες (διαφόρων ειδών και διαστάσεων) φωτιζόμενα παγκάκια και ποδήλατοστάτες, αναμφίβολα δεν αντικατοπτρίζουν την “αναιμική” κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας μετά καθολικό lockdown.

Όπως θα παρατηρήσετε και εσείς αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί παρακάτω, τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν μετουσιώνουν το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» σε “μεγάλο φαγοπότι” για λίγους και “εκλεκτούς”…

Δείτε τον πίνακα:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares