Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ!!! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμφισβητεί ακόμα και την απόφαση του ΣτΕ!

«Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επιστρέφουν από 1η Ιανουαρίου – Πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο βήμα για τη Δημόσια Υγεία»

Έως την 1η Ιανουαρίου 2023 αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους, με αυστηρά πρωτόκολλα, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που είχαν τεθεί σε αναστολή, ολοκληρώνοντας έτσι την κυβίστηση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα, που έρχεται μετά την απόφαση – βόμβα του ΣτΕ.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, ο Υπουργός Υγείας σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση, εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας ότι πρόκειται για μία «επικίνδυνη απόφαση». «Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, παρόλο που θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Τι θα ισχύει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σίγουρα θα είναι από 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και με την απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να ανανεωθεί. Δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα με τα πρωτόκολλα που θα βγάλουμε, αλλά το πιθανότερο θα είναι από 1/1/2023».

Εκτός από το θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο Υπουργός Υγείας   δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δριμύτατες αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, σήμερα από νωρίς το πρωί, γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση γιατί δημιουργεί γιατρούς και ασθενείς δύο ταχυτήτων, όπως αναφέρουν. «Οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες», τόνισε ο κ. Πλεύρης και υπογράμμισε ότι τα νοσοκομείο ανήκουν σε όλους. «Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή, όμως υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Βρισκόμασταν σε μία συνεννόηση να αποκλιμακωθεί η διαδικασία και να αποχωρήσουν. Λένε ότι θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα. Τα νοσοκομεία δεν ανήκουν σε συνδικαλιστές, ανήκουν σε όλο τον λαό», σημείωσε ο υπουργός Υγείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, το νομοσχέδιο επιτρέπει ουσιαστικά στους ιδιώτες γιατρούς να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και να κάνουν ιατρικές πράξεις και το αντίστροφο.

newsbreak.gr
Shares