Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αμετανόητοι Ελληνες οδηγοί: 884 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ σε μία εβδομάδα…

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων…

Την εβδομάδα 2 έως 8 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 13.431 οχήματα, με προτεραιότητα στις παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία / στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, καθώς και για μη χρήση προστατευτικού κράνους
Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.567 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Στους δρόμους 832 συνεργεία της τροχαίας

Στο πλαίσιο αυτό, από (832) συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά (13.431) οχήματα και βεβαιώθηκαν (683) παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία / στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, καθώς και (884) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (386), της Θεσσαλονίκης (171), του Ηρακλείου (101), του Ρεθύμνου (81), των Χανίων (79) και της Πέλλας (65).

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της τροχαίας

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Πηγή: iefimerida.gr

Shares