Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο στη Σκωτία

Το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων USS Rhode Island, κλάσης Ohio του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, έφτασε στη Ναυτική Βάση Clyde της Σκωτίας για προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι, την 1η Ιουλίου 2022


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναφέρει ότι αυτή η λιμενική επίσκεψη στο Faslane αντανακλά τη “δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή και συμπληρώνει τις πολλές ασκήσεις, την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις και άλλες δραστηριότητες στρατιωτικής συνεργασίας που διεξάγονται από τις Στρατηγικές Δυνάμεις για να διασφαλιστεί ότι είναι διαθέσιμες και έτοιμες να επιχειρήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ανά πάσα στιγμή σε όλο τον κόσμο”.

Η τελευταία φορά που ένα SSBN του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πραγματοποίησε λιμενική επίσκεψη στο Faslane ήταν όταν το USS Alaska (SSBN 732) επισκέφθηκε τον Ιούλιο του 2019.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία του Rhode Island να επισκεφθεί το Faslane. Η δύναμη υποβρυχίων των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μια πλούσια ιστορία συνεργασίας με τους συμμάχους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι”, δήλωσε ο πλοίαρχος John Craddock, διοικητής της Task Force 69.

“Αυτή η επίσκεψη στο λιμάνι ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και η εμπρόσθια παρουσία του Rhode Island αποδεικνύει την ικανότητα, την ευελιξία και τη συνεχή δέσμευσή μας στους συμμάχους του ΝΑΤΟ”.

Το Rhode Island είναι ένα υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Ohio. Αποτελεί πλατφόρμα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από υποβρύχια, παρέχοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες το πιο βιώσιμο σκέλος της πυρηνικής τριάδας.

Το κύριο υποβρύχιο αυτής της κλάσης είναι το USS Ohio (SSGN 726), το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1981.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares