Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αμαλιάδα: Αυτή ήταν η πραγματική αιτία για το μαχαίρωμα του 15χρονου μαθητή – Μακρινός συγγενής του ο δράστης….

Νέα στοιχεία για το μαχαίρωμα 15χρονου από συμμαθητή του, μέσα στο σχολείο. Ανοίγουν κλειστά στόματα για το αιματηρό συμβάν στην Αμαλιάδα


Σε οπαδικές διαφορές, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και με βάση τα όσα είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, οφείλεται η επίθεση και ο τραυματισμός του 15χρονου μαθητή του 1ου Λυκείου, από τον 16χρονο συμμαθητή του, ο οποίος χθες το μεσημέρι, μετά την απολογία του στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, αφέθηκε ελεύθερος.

Η Εισαγγελέας δεν του απήγγειλε κατηγορίες, αφού αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως την Δευτέρα, το ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο θα ρίξει «φως» και θα διαμορφώσει καταλυτικά το κατηγορητήριο.

Ήδη, πάντως, σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές δικογραφία εναντίον του για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δύο ανήλικοι είναι μακρινοί συγγενείς, αφού οι πατεράδες τους είναι ξαδέλφια! Χθες το απόγευμα ο 15χρονος μαθητής αναμένονταν να λάβει εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, πάντως, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο τραυματισμός του 15χρονου δεν φαίνεται ότι έγινε με το πολυεργαλείο, που παρέδωσε στην αστυνομία κατά την παράδοση του, αλλά με μαχαίρι.

Μάλιστα, η πολιτική αγωγή μιλά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης τονίζεται ότι πλέον και οι δύο οικογένειες θα προσπαθήσουν να κατευνάσουν τα «πνεύματα» για το καλό των δύο μαθητών, αφού πρόκειται για ανήλικους που χρειάζονται βοήθεια.

Ζητάει συγγνώμη ο δράστης
Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη Γιάννης Χαλδής μετέφερε από την πλευρά του εντολέα στο newsit.gr μια ταπεινή όπως είπε, συγγνώμη. «Ο πελάτης μου μου ζήτησε να μεταφέρω μια ταπεινή συγνώμη εκ μέρους του προς το θύμα, προς τους γονείς του θύματος, προς την μικρή κοινωνία για την απαράδεχτη συμπεριφορά του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι σύμφωνα με την κατάθεση του εντολέα του, οι δύο μαθητές είχαν οπαδικές διαφορές. «Υπήρξε λογομαχία, το θύμα επιτέθηκε στον θύτη και ο θύτης αντέδρασε με αυτό τον τρόπο, έβγαλε από το μπουφάν του ένα ανοιχτήρι που ανοίγουμε τα αναψυκτικά. Δεν ήθελε να τον χτυπήσει, ήθελε να τον φοβίσει αλλά η ζημιά έγινε» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλδή το όπλο δεν ήταν μαχαίρι καθώς σε τέτοια περίπτωση το τραύμα θα ήταν βαθύ. Τέλος ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλυψε ότι οι γονείς των παιδιών έχουν δημιουργήσει ένα καλό κλίμα, με τον πατέρα του δράστη να έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

 

Πληροφορίες: patrisnews.com,newsit.gr

Shares