Δευτέρα , 28 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αλβανία: Στα Τίρανα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ…

Αλβανία: Στα Τίρανα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ...

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στα Τίρανα, με πρόγραμμα αμέσως μετά να μεταβεί στα Σκόπια.

Κατά την παραμονή του στην αλβανική πρωτεύουσα συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Στόλτενμπεργκ και Ράμα αμέσως μετά τη συνάντησή τους, αναφέρθηκαν στον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή και σε εκείνον της Αλβανίας κατά τη δεκάχρονη πορεία της ως χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ συνεχάρη την Αλβανία για τη συμμετοχή με στρατιωτική δύναμη της σε διάφορες αποστολές του ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική κρίση στη χώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ότι η πολιτική βία είναι απαράδεκτη, όπως και κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και των θεσμών της.

Κάλεσε δε τις αλβανικές πολιτικές δυνάμεις για αυτοσυγκράτηση και πολιτικό διάλογο, μέσω του οποίου όπως είπε θα πρέπει να βρεθεί η λύση σε οποιαδήποτε πολιτική διαφορά. Επίσης, επισήμανε ότι οι νατοϊκές επενδύσεις στην Αλβανία για την αεροπορική βάση στην Κουτσόβα, στο νότο τμήμα της χώρας, θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Αλβανία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares