Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αλβανία: «Οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει στρατό για την κατάληψη της Βορείου Ηπείρου»…

Ένα περίεργο και προβοκατόρικο δημοσίευμα έκανε την εμφάνισή του στην αλβανική ιστοσελίδα «Syri.net».

Σύμφωνα με αυτό Έλληνες «εξτρεμιστές», έχουν δημιουργήσει στρατό για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου καλώντας παράλληλα τις αλβανικές αρχές να προχωρήσουν σε σειρά δραστικών μέτρων κατά των «απειλών» αυτών, προαναγγέλλοντας  ουσιαστικά ίσως για ένα νέο κύμα δίωξης κατά της ελληνικής μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει το εξής:

«Πριν από μερικούς μήνες, ένα πρωτοφανές σκάνδαλο καταγγέλθηκε στα μέσα ενημέρωσης, όπου στις οδικές πινακίδες ορισμένων χωριών του Δήμου Φοινικαίων, η αλβανική γλώσσα ήταν  δεύτερη γλώσσα μετά τα ελληνικά.

Αυτές οι πινακίδες προσανατολισμού προκάλεσαν θυμό και αγανάκτηση σε ολόκληρη την αλβανική κοινή γνώμη, καθώς κάτι τέτοιο επαναλήφθηκε αρκετές φορές.

Παρά του ότι οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο κοινό, ο Δήμος Φοινικαίων, εξουσιοδοτημένος από τις  ARRSH(Αλβανικές οδικές αρχές), έθεσε και πάλι τις πινακίδες στο ίδιο μοτίβο.

Πρώτη η ελληνική γλώσσα και η αλβανική υποδεέστερη μετά από αυτήν.»  (και που είναι το κακό θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος) και το αλβανικό δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο:

«Πριν από λίγες μέρες, Έλληνες εξτρεμιστές προκάλεσαν και πάλι τους Αλβανούς στο Δήμο της Δρόπολης, γράφοντας σε ορισμένα διαμερίσματα το όνομα Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις της RENEA, ενώ μετά την αυτοψία αποκαλύφθηκε ότι αυτός είχε τελειώσει τη ζωή του αυτοκτονώντας με το όπλο που τρομοκρατούσε το χωριό Βουλιαράτες του Αργυρόκαστρου.

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες εξτρεμιστές συνεχίζουν τις προκλήσεις τους εναντίον του αλβανικού πληθυσμού, αλλά και εναντίον των αρχών μας, οι οποίες κάνουν «τους τυφλούς και τους κωφούς» μπροστά τους.

Δεν είναι γνωστό πού και πότε τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία, με τον Έλληνα στρατιώτη με την σημαία της Βορείου Ηπείρου,  αλλά  είναι γεγονός ότι διανεμήθηκε σε μια σελίδα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τις ελληνικές μειονότητες στην Αλβανία, αλλά στην πραγματικότητα μόνο «πυροδοτεί τη φωτιά» κάνοντας τέτοιες προκλήσεις,  και πρέπει να χτυπήσει ως κουδούνι συναγερμού στις αλβανικές αρχές.

Αλλά, τι συνέβη αυτή τη φορά;

Ένας πολίτης έστειλε ένα μήνυμα στο συντακτικό γραφείο της ιστοσελίδας «JOQ Albania», ισχυριζόμενος ότι ο στρατός έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για την απελευθέρωση του Βορείου Ηπείρου.

Έχει στείλει μερικές φωτογραφίες που διανέμονται σε μια ελληνική εθνικιστική πύλη με το όνομα «Himara.gr», όπου δείχνει έναν στρατιώτη να φορά τη σημαία της προσάρτησης της νότιας Αλβανίας με τη στολή του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες εθνικιστές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το νότιο τμήμα της Αλβανίας ανήκει στην Ελλάδα, αποκαλώντας το «Βόρεια Ήπειρος», ή στην Αλβανική, «Epiri i Veriut».

Επιπλέον οι Έλληνες εθνικιστές έχουν φτάσει στο σημείο να ισχυρίζονται ότι θα «απελευθερώσουν» τον Βόρειο Ήπειρο, και με αυτήν την τελευταία κίνηση φαίνεται να έχουν σφραγίσει την «ιδέα» τους να προσαρτήσουν τη νότια Αλβανία.

Από την άλλη πλευρά, η στάση των αλβανικών αρχών είναι ανησυχητική, καθώς δεν έχουν αναλάβει καμία δράση ενάντια σε αυτές τις «απειλές» και τις ανοιχτές προκλήσεις από τους Έλληνες εθνικιστές.»

Shares