Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ οι Τούρκοι και ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ανοιχτά για τη νίκη του DEB: “Είμαστε ΤΟΥΡΚΟΙ”…

Τη στιγμή που το κράτος των Αθηνών συνεχίζει να αγνοεί τα μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Θράκη, οι Τούρκοι αλωνίζουν στην περιοχή και μάλιστα πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα του φιλοτουρκικού κόμματος DΕB.Μάλιστα, σχετική δήλωση έκανε για το θέμα αυτό, ο δικηγόρος Νετσμεττιν Χουσεΐν-πρόεδρος του παράνομου συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Σας παραθέτουμε τα όσα ανέφερε σε μετάφραση από την αξιόλογη ιστοσελίδα tourkikanea.gr:

“Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης ενάντια στις χρόνιες αφαιρέσεις και παραβιάσεις  ανθρωπίνων δικαιωμάτων που  γίνονται με αδιαφορία για τις διεθνείς συνθήκες και τις διμερείς συμφωνίες που στηρίζονται στην αμοιβαιότητα, για μία ακόμη φορά προσπάθησε να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά η φωνή της στον κόσμο, κραυγάζοντας πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ.

Το κόμμα DEB το οποίο ιδρύθηκε από τον αείμνηστο ηγέτη μας Σαδίκ Αχμέτ, κατεβαίνοντας στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο με τον δικό του συνδυασμό, γράφει ιστορία.

Στην Ελλάδα λόγω της εκλογής τότε ανεξάρτητου βουλευτή τουρκικής μειονότητας αλλά και λόγω της ίδρυσης του κόμματος DEB, μόνο και μόνο επειδή ήταν εκπρόσωποι της τουρκικής μειονότητας, εφαρμόστηκε και συνεχίζει να εφαρμόζεται μέχρι σήμερα το αντιδημοκρατικό πλαφόν του 3% . Είναι γνωστό πως η εφαρμογή αυτού του πλαφόν 3% στο σύνολο της χώρας, είχε ως λόγο ώστε ακόμα και αν όλα τα μέλη της τουρκικής μειονότητας ψηφίζουν ένα υποψήφιο ή κόμμα να μην μπορέσουν να φτάσουν σε αυτό το ποσοστό.

Σε αυτή την κατάσταση τα μέλη της τουρκικής μειονότητας αν και ξέρανε πως το κόμμα  DEB δεν θα μπορέσει να εκλέξει κανέναν αντιπρόσωπο, όπως έπραξαν και το 2014 για μία ακόμη φορά στήριξαν το κόμμα τους. Για αυτό το λόγο εγώ επιθυμώ να συγχαρώ την πρόεδρο του DEB την ηγεσία του κόμματός, τους υποψηφίους και την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης που έφτασαν σε επιτυχία και διέψευσαν αυτούς που έλεγαν πως δεν θα μπορέσει να επαναληφθεί η επιτυχία του 2014. Όταν παρά το ότι δεκάδες χιλιάδες μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης λόγω της οικονομικής κατάρρευσης έχουν μεταναστεύσει και παρά την συμμετοχή που κόλλησε στο 55%, αποσπώνται τόσοι ψήφοι που να καθιστούν το κόμμα DEB 1ο στη Ροδόπη, 1ο στην Ξάνθη και 3ο στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αυτό αποτελεί αντανάκλαση μιας αποφασιστικότητας και της κραυγής ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ.

Οπως και κραυγάζουμε σε κάθε περιβάλλον και σε κάθε πλατφόρμα, για μία ακόμη φορά επιθυμώ να απευθυνθώ στο κράτος της Ελλάδας.

Εμείς δεν θέλουμε διακρίσεις, ένα είναι το ντέρτι μας. Αυτό είναι η απόδοση των δικαιωμάτων μας τα οποία είναι εγγυημένα και υπεσχημένα από τη συνθήκη της Λωζάνης και από διμερείς συνθήκες, αλλά τα τελευταία χρόνια καθημερινά μας αφαιρείται και ένα.

Εμείς θέλουμε να εκλέγουμε τον μουφτή μας. Εμείς θέλουμε να διοικούμε μόνοι μας τις βακουφικές περιουσίες. Εμείς θέλουμε να ανοίξουν πάλι τα σχολεία μας που έκλεισαν και να αποδοθούν πάλι στα παιδιά και στους νέους της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης το δικαίωμα της εκπαίδευσης στη μητρική τους γλώσσα, που κατά παράβαση της αρχής της ισοτιμίας αφαιρέθηκε.

Εμείς ζητάμε να αναρτηθούν και πάλι οι πινακίδες στις οργανώσεις μας που με παράνομο τρόπο ξηλώθηκαν μόνο και μόνο επειδή υπήρχε η λέξη “τουρκική”.

Εμείς ζητάμε να μας φέρονται σαν σε ισότιμο πολίτη.
Ναι αυτό είναι το αντίκρισμα, αυτό είναι το άνοιγμα για τις ψήφους που πήρε το κόμμα deb στις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019. Είναι η έκφραση της αναζήτησης δικαιωμάτων.

Εμείς ως μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης μέχρι να πάρουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας θα συνεχίσουμε ακόμη πιο συχνά να φωνάζουμε ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ. ”

Στην συνέχεια τις δηλώσεις του ο Χουσεΐν είπε: “Εμείς όπως κάναμε και στον πρώτο γύρο των εκλογών έτσι και στον δεύτερο μεταφέραμε τα μέλη μας στην κάλπη. Ευχόμαστε επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους μας που αγωνίζονται στις τοπικές εκλογές της 2/6. Ενώ στους δήμους Μύκης και Αρριανών οι φιλοι μας-μέλη της μειονότητας ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αντίθετα όπως είναι γνωστό στον Ίασμο ο Οντέρ Μουμίν ανταγωνίζεται με εκπρόσωπο της πλειοψηφίας. Εν προκειμένω η στάση μας και η στάση της κοινότητας μας είναι σαφής.

Ο Οντέρ Μουμίν ο οποίος στον δεύτερο γύρο στηρίχθηκε ανοιχτά από τον δήμαρχό μας Ισμέτ Καντι, που είναι γνωστός για την ευαισθησία του στα θέματα της μειονότητας, πρέπει να αναλάβει καθήκοντα με ρεκόρ ψήφων από τη μεριά της μειονότητας. Αυτό αρμόζει στην μειονότητα μας.

Shares