Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Άλμα σχεδόν 9% το πετρέλαιο τον Οκτώβριο

Άλμα σχεδόν 12% σημείωσαν οι τιμές του φυσικού αερίου τη Δευτέρα, περιορίζοντας τις απώλειες του για το μήνα, ενώ το πετρέλαιο αν και έχασε έδαφος σήμερα έκλεισε τον Οκτώβριο με ισχυρά κέρδη.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 67 cents ή 11,8% και έκλεισε στα 6,355 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αντλώντας ώθηση από τις προβλέψεις για πολύ πιο ψυχρό καιρό τις επόμενες ημέρες.

Σε μηνιαία βάση πάντως το φυσικό αέριο έχασε 6,1%.

Το πετρέλαιο υποχώρησε σήμερα υπό το βάρος των απογοητευτικών στοιχείων από την Κίνα που έδειξαν περαιτέρω υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για μείωση της ζήτησης.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,37 δολ. ή 1,6% και έκλεισε στα 86,53 δολ. το βαρέλι.

 

Συνολικά για τον Οκτώβριο το συμβόλαιο σημείωσε άλμα 8,9% αντλώντας ώθηση από την απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) στις αρχές του μήνα να περιορίσουν την παραγωγή τους από το Νοέμβριο. Είχαν προηγηθεί τέσσερις διαδοχικοί πτωτικοί μήνες.

Το Brent Δεκεμβρίου υποχώρησε 94 cents ή 1% στα 94,83 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, κλείνοντας τον Οκτώβριο με συνολικά κέρδη 7,8%. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Τέλος, το συμβόλαιο του Ιανουαρίου έχασε 96 cents ή 1% στα 92,81 δολ. το βαρέλι.

Πηγή: capital.gr

Shares