Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Άλμα 3% για το αργό

Άλμα σημείωσαν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα καθώς βρήκαν στήριξη στις ανησυχίες για την πορεία της προσφοράς μετά το κλείσιμο του αγωγού Keystone στις ΗΠΑ που ουσιαστικά αφαίρεσε 600.000 βαρέλια την ημέρα από την αγορά.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 2,15 δολ. ή 3% και σκαρφάλωσε στα 73,17 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Το Brent Φεβρουαρίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 1,89 και έκλεισε στα 77,99 δολ. το βαρέλι.

Το ενδεχόμενο ο αγωγός Keystone της TC Energy Corp που συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ να παραμείνει κλειστός για παρατεταμένο χρονικό διάστημα οδήγησε σε ράλι τις τιμές του πετρελαίου σήμερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα μια διαρροή στον αγωγό οδήγησε να χαθούν πάνω από 14.000 βαρέλια πετρελαίου, στη μεγαλύτερη διαρροή στις ΗΠΑ σχεδόν σε μια δεκαετία.

Η TC Energy έκλεισε τον αγωγό μετά τον εντοπισμό της διαρροής την περασμένη Τετάρτη στο Κάνσας. Η εταιρεία ενημέρωσε τις αρχές ότι δεν έχει ακόμα εντοπίσει τους λόγους που οδήγησαν στη διαρροή και συνεχίζει τις εργασίες στο σημείο, με τους αναλυτές να προειδοποιούν πλέον ότι ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί για να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία και πάλι ο αγωγός. Η εταιρεία δεν έχει δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επανεκκίνηση του αγωγού.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares