Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Άλλη μία… μη παρέμβαση των ΗΠΑ στην τουρκική κλιμάκωση των προκλήσεων και τις πολεμικές απειλές

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ… λυπάται «για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων», χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιος έχει κάνει την κλιμάκωση και τις προκλητικές δηλώσεις!

Μια ακόμη ανακοίνωση που έγινε απλά για να γίνει, είχαμε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή υποτίθεται τις πολεμικές κορώνες του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν «με διπλωματικό τρόπο» και να συνεργαστούν και σχολιάζει πως οι ΗΠΑ… λυπούνται «για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων», χωρίς ωστόσο να αναφέρουν ποιος έχει κάνει την κλιμάκωση και τις προκλητικές δηλώσεις!

Όσο για το «προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση και δεν θα βοηθήσει κανέναν», που κάθε φορά χρησιμοποιείται σαν… καραμέλα, αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι είναι δεδομένη για τους Αμερικανούς η εξίσωση του θύτη με το θύμα και πως οποιαδήποτε σοβαρή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας είναι απλώς όνειρο θερινής νυκτός.

Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση και δεν θα βοηθήσει κανέναν.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών».

πληροφορίες newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares