Τρίτη , 7 Ιουλίου 2020
Τελευταία Νέα

Άλλη μια επιτυχία της Ελληνικής λύσης:Οδήγησε σε διακοπή παράνομης δράσης ΜΚΟ….

Άλλη μια επιτυχία της Ελληνικής λύσης:Οδήγησε σε διακοπή παράνομης δράσης ΜΚΟ....

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κατάφερε, μετά από τις καταγγελίες της από το Βήμα της Βουλής, να οδηγήσει στη διακοπή της δράσης μιας παρανόμως λειτουργούσας ΜΚΟ!


Η περίπτωση της ολλανδικής ΜΚΟ “MOVEMENT ON THE GROUND” που είχε νοικιάσει 44 (!) στρέμματα ελαιοκτημάτων, περιμετρικά του ΚΥΤ της Λέσβου, ‘’συνδράμοντας’’, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στις εκεί υποδομές, και παρέχοντας στους διαμένοντες «ψυχαγωγικές δραστηριότητες».

Φυσικά η εν λόγω ΜΚΟ λειτουργώντας ως «κράτος εν κράτει» προέβαινε σε κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, διαφημίζοντας μάλιστα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους κατασκευαστές των έργων της! Σε ανακοίνωση της ως άνω ΜΚΟ, αναφέρεται ένας εργάζεται σε πολλά έργα σε διαφορετικές περιοχές εκεί, που αφορούν από εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας, έως και ξυλουργικές εργασίες και επισκευές!

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Ελληνικής Λύσης από τον Πρόεδρο αυτής, Κο Κυριάκο Βελόπουλο, από το Βήμα της Βουλής, για την παράνομη δράση της εν λόγω ΜΚΟ στο πολύπαθο νησί, ώστε να διερευνηθεί εάν η εν λόγω ΜΚΟ, λειτουργεί νόμιμα, εάν έχει λάβει άδεια για τη δράση της στη χώρα, και για το αν πληροί τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διατυπώσεις για τη νόμιμη σύσταση και λειτουργία τους.

Ακολούθησε γραπτή ερώτηση του κου Βελόπουλου προς τον Κο Υπουργό Μετανάστευσης κι Ασύλου, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί για το νόμιμο της λειτουργίας της ΜΚΟ.

Η απάντηση του Υπουργού ήρθε απλά να επιβεβαιώσει αυτό που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ φοβόταν. Η εν λόγω ΜΚΟ δεν έχει καταθέσει αίτηση εγγραφής και πιστοποίησης ΜΚΟ βάσει του Ν. 3063/2020! Συνεπώς η ΜΚΟ λειτουργούσε παράνομα! Άρα η εταιρεία ‘MOVEMENT ON THE GROUND’ χωρίς καμία νομιμοποίηση ενοικίαζε ελαιοκτήματα, ψυχαγωγούσε τους λαθρομετανάστες, προέβαινε σε κατασκευές στη νήσο της Λέσβου!

Χρειάστηκε να πιέσει η Ελληνική Λύση, ώστε να παρέμβει η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Μυτιλήνης και να διακόψει κάθε σχετική δραστηριότητα της παράνομης ΜΚΟ!

Το τραγελαφικό της υποθέσεως είναι ότι η Νέα Δημοκρατία διατυμπάνιζε ότι με το νέο νομοθετικό καθεστώς που θέσπισε αναφορικά με τις ΜΚΟ, θα έβαζε οριστικό τέλος στην ασυδοσία των ΜΚΟ, στην ανεξέλεγκτη δραστηριοποίησή τους ανά την Επικράτεια!

Η ίδια η πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. Και η ίδια η πραγματικότητα ήρθε να επιβεβαιώσει πως η μοναδική υπεύθυνη, σοβαρή, εποικοδομητική αντιπολίτευση, είναι αυτή που ασκείται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, που είναι εδώ, πρώτα για την Ελλάδα, πρώτα για τους Έλληνες!

 

Tου Νίκου Πολίτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares