Τρίτη , 7 Ιουλίου 2020
Τελευταία Νέα

Άλλη μια αμερικάνικη εταιρεία επιτίθεται στον Donald Trump…

Άλλη μια αμερικάνικη εταιρεία επιτίθεται στον Donald Trump...

Αντώνης Κωνσταντίνου…

Τις προηγούμενες μέρες μια δημοφιλής αμερικάνικη εταιρεία, η εταιρεία Twitch, η οποία ασχολείται με την αναμετάδοση βίντεο χρηστών ανακοίνωσε ότι απενεργοποιεί προσωρινά το λογαριασμό του Προέδρου Τραμπ για παραβίαση της πολιτικής της περί της ρητορικής μίσους.

Η σημαντική λεπτομέρεια της υπόθεσης αυτής είναι ότι η εν λόγω εταιρεία ανήκει στην Amazon, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως. Επίσης ο ίδιος Πρόεδρος της Αμερικής χρησιμοποιούσε πολύ συχνά την πλατφόρμα της εταιρείας αυτής για να αναμεταδίδει τις ομιλίες του.

Έτσι μετά την γνωστή ιστορία με το Twitter και την απόφαση του Facebook να κατεβάσει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε η σειρά της πλατφόρμας Twitch, η οποία προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και «κατέβασε», έστω προσωρινά, τον επίσημο λογαριασμό του Αμερικάνου Προέδρου.

Αφορμή αποτέλεσε ένα σχόλιο του Τραμπ στο Twitch από μία τελευταία εκπομπή από την περιοδεία του προέδρου στην Tulsa αλλά και μία πρόσφατη αναμετάδοση σε μια από τις εκστρατείες του 2016 στις οποίες αναφέρονταν με αρνητικό τρόπο για μεξικανούς μετανάστες.

Οι υπεύθυνοι του Twitch σε δηλώσεις ανέφεραν: «Η συμπεριφορά μίσους δεν επιτρέπεται στο Twitch. Σύμφωνα με τις πολιτικές μας, το κανάλι του Προέδρου Trump είναι υπό προσωρινή αναστολή για σχόλια που έγιναν κατά τη διάρκεια του live streaming. Όπως και οποιοσδήποτε άλλος, οι πολιτικοί στο Twitch πρέπει να συμμορφώνονται με τους Όρους
Χρήσης Υπηρεσιών και τις Οδηγίες της Κοινότητας. Δεν κάνουμε εξαιρέσεις για πολιτικό ή άλλο περιεχόμενο και θα προβούμε σε ενέργειες για περιεχόμενο που αναφέρεται σε εμάς και το οποίο παραβιάζει τους κανόνες μας.»

Η κίνηση της πλατφόρμας αυτής έρχεται σε συνέχεια των διαδηλώσεων που ακολούθησαν του θανάτου του Φλόιντ στην Αμερική και στην προσπάθεια που καταβάλουν πολλές εταιρείες να κρατήσουν όσο πιο ουδέτερη θέση μπορούν.
Αλλά επίσης είναι και μια κίνηση που πραγματοποιείται ενώ η Αμερική βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος Τραμπ βασίζει την προεκλογική του εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ίντερνετ γενικότερα.

Πέρα από την οργή του Trump, η ενέργειά τους αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω αλλαγές στο Τμήμα 230 του Νόμου περί Αξιοπρέπειας Επικοινωνιών. Αυτό ουσιαστικά προστατεύει τις πλατφόρμες σε διάφορες περιστάσεις δυσφήμισης, βάσει ενεργειών από τους χρήστες τους. Τον Μάιο, ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που ωθούσε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να λάβει μέτρα εναντίον εταιριών που περιορίζουν την ομιλία των χρηστών.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares