Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Άλλες 11 κλοπές στο «πλούσιο» ποινικό μητρώο των απατεώνων που έκαναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και «ξάφριζαν» ηλικιωμένους

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας των μελών της σπείρας οδήγησε στην εξιχνίαση άλλων 11 κλοπών, με «λεία» 177.000 ευρώ

Έφερε αποτελέσματα η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των μελών εγκληματικής ομάδας, που είχε εξαρθρωθεί στις 25/5 και έκανε κλοπές εις βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές Βούλας, Βάρης, Γλυφάδας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Δάφνης και Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει ακόμα 11 περιπτώσεις κλοπών. Το επιπλέον παράνομο όφελος της εγκληματικής ομάδας από την διάπραξη των παραπάνω κλοπών υπερβαίνει τις 177.000 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα κατά την επιστροφή στις οικίες τους στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου και υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους. Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στις οικίες του παθόντων, μέλη της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα εντός αυτών, ενώ παράλληλα έτερα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Oι συλληφθέντες είναι ο 31χρονος Κωνσταντίνος Καραχάλιος, ο 20χρονος Χρήστος Λιακόπουλος-Διαμαντής και ο 36χρονος Αθανάσιος Ράμος. Το τέταρτο μέλος της οργάνωσης, που δεν έχει συλληφθεί, είναι ο 44χρονος  Άγγελος Στεφανής.

10062022dimosiopkaraxalios001
10062022dimosiopliakopoulosdiamantis001
10062022dimosiopramos001
10062022dimosiopstefanis001

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων και η οποία εξαρθρώθηκε την 25-5-2022, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα κατά την επιστροφή στις οικίες τους στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου και υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους. Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην οικίες του παθόντων, μέλη της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα εντός αυτών, ενώ παράλληλα έτερα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών με την προαναφερθείσα μεθοδολογία.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα την 5-8-1991 στην Αθήνα,

2. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΔΙΑΜΑΝΤΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Ερασμίας, γεννηθέντα την 22-9-2002 στην Αθήνα,

3. ΡΑΜΟ Αθανάσιο του Παναγιώτη και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 17-10-1986 στο Βόλο Μαγνησίας,

Και το μη συλληφθέντα:

1. ΣΤΕΦΑΝΗ Άγγελο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-6-1978 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση-διερεύνηση τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

πρωτο θεμα
Shares