Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020

Αλλαγή ρότας για Αγγελοπούλου: “Δεν μπορεί να υπάρχει περίπτωση Ερντογάν στους εορτασμούς του 1821″…

Αλλαγή ρότας για Αγγελοπούλου: "Δεν μπορεί να υπάρχει περίπτωση Ερντογάν στους εορτασμούς του 1821"...

Για τους επίσημους καλεσμένους στους εορτασμούς των 200 χρόνων μίλησε μεταξύ άλλων η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, αλλά και για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων…

Αυτή τη φορά, η κ.Αγγελοπούλου απέκλεισε κάθε περίπτωση αποστολής πρόσκλησης προς την τουρκική πλευρά.

Όπως μάλιστα υπογράμμισε η ίδια,στην παρούσα φάση και λόγω των διπλωματικών εντάσεων, μια τέτοια προοπτική θα ήταν “κενή περιεχομένου”.

Τόνισε πως οι συζητήσεις ξεκίνησαν το 2019, ωστόσο “σήμερα είμαστε πολύ μακριά, δεν υπάρχει σχέση με το πλαίσιο που συζητούσαμε με τον πρωθυπουργό το ’19”, για μια πιθανή πρόσκληση προς την Άγκυρα.

Ωστόσο, εδώ οφείλουμε να παραθέσουμε τις αντιρρήσεις μας για όσα λέει η κ. Αγγελοπούλου καθώς δεν υπήρχε πρόθεση εξ αρχής να αποκλειστεί ο Τούρκος πρόεδρος από την λίστα των καλεσμένων.

Ίσα ίσα, η κ.Αγγελοπούλου φαίνεται πως ήθελε την παρουσία του Τούρκου προέδρου στους εορτασμούς της Αθήνας τις 25 Μαρτίου 2021 καθώς είχε αποφασίσει να καλέσει στην Αθήνα τον Ταγίπ Ερντογάν με το εξής σκεπτικό:

…ότι η πιθανή αποδοχή της πρόκλησης από τον Τούρκο πρόεδρο θα ήταν μια ελληνοτουρκική πρωτοβουλία ειρήνης και φιλίας με παγκόσμια εμβέλεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τους εμπλεκόμενους ακόμα και στο Νομπελ Ειρήνης.

Η ιδέα λέγεται πως στηρίχτηκε στο πρότυπο των εορτασμών για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όπου πάντοτε συμμετέχει ο εκάστοτε καγκελάριος της Γερμανίας.

Μάλιστα, η κ. Αγγελοπούλου δεν είχε κρατήσει την ιδέα για τον εαυτό της αλλά λέγεται ότι την είχε συζητήσει στο τέλος του 2019 με τουρκικές επαφές της.

Η ιδέα αυτή,δεν αποκλείστηκε από το Μαξίμου αλλά δεν φαίνεται ότι συνάντησε και την ανταπόκριση της  Άγκυρας.

Δήλωσε άλλωστε πως και να αποστέλετο πρόσκληση, αυτό θα έπρεπε να ακολουθήσει τη “διπλωματική οδό” και το πρωτόκολλο.

Συνεπώς και επιβεβαιώνοντας το άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» η κ.Αγγελοπούλου εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται το γεγονός ότι η πρόθεσή της ήταν όντως να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, παρόλα αυτά “κολλάει” στις διπλωματικές οδούς και διαδικασίες εξαιτίας της ρητορικής προκλήσεων που διενεργεί η Τουρκία.

Αλλαγή ρότας για Αγγελοπούλου: "Δεν μπορεί να υπάρχει περίπτωση Ερντογάν στους εορτασμούς του 1821"...

Η κορυφαία εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την προσεχή 25η Μαρτίου με τη συμμετοχή των αρχηγών των κρατών που πολέμησαν στο Ναυαρίνο και εξασφάλισαν την ίδρυση του ελληνικού κράτους της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει τρεις επίσημες προσκλήσεις:

Στον διάδοχο του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπα Κάρολο που εκπροσωπεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ελλάδα 2021: Με Ερντογαν και ΕΛΙΑΜΕΠ θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από το 1821; (Βίντεο – Φώτο)

news247.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares