Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη: Ποιες περιοχές περνούν στο «πορτοκαλί» – Τι συμβαίνει με Μύκονο

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας απαιτεί επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τι είπε για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο ο υφυπουργός.

Τις τελευταίες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Όσον αφορά τη Μύκονο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα δεδομένα δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μία μικρή τάση μείωσης.

Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από το Σάββατο στη νησί ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα και η παράτασή τους θα αξιολογηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ, όπως προσέθεσε, από τις ιχνηλατήσεις των τελευταίων ημερών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

O υφυπουργος Πολιτικής Προστασιάς Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τον νέο επιδημιολογικό χάρτη ανακοινώνοντας τα εξής:

 

  • Ο Δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής παρατήρησης και διερεύνησης.
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες ΠιερίαςΚαρδίτσαςΑχαΐαςΚορινθίαςΛασιθίου και Χανίων (εκτός του Δήμου Γαύδου), ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.
  • Οι Δήμοι ΖακύνθουΛέρουΒόρειας ΚέρκυραςΚεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων ΝήσωνΝότιας ΚέρκυραςΚωΔυτικής ΛέσβουΜυτιλήνηςΣίφνουΣερίφουΜήλουΤροιζηνίαςΑντιπάρου και Ρόδου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί, στο επίπεδο 3.
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου (εκτός του Δήμου Σαμοθράκης), ΦλώριναςΤρικάλωνΦωκίδαςΣερρώνΠέλλαςΦθιώτιδαςΛακωνίας (εκτός του Δήμου Ελαφονήσου), ΚιλκίςΕυρυτανίαςΚαβάλαςΔράμας και Ημαθίας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.
  • Οι Δήμοι ΣκύρουΚαλύμνουΛειψώνΠαξώνΚιμώλουΑίγιναςΠόρουΎδραςΑλοννήσου και Σκοπέλου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο, στο επίπεδο 2.
  • Ο Δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο πράσινο, στο επίπεδο 1.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares