Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Αλέξης Κούγιας: «Θα ζητήσουμε επέκταση της κατηγορίας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού»

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τους γονείς του αδικοχαμένου νεαρού, αναλύει τη γραμμή που θα ακολουθήσει…

Ανοίγει το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, η πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τους 12 κατηγορούμενους στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Αλκή Καμπανού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι, τόσο η οικογένεια όσο και ο ίδιος, είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δίκη, προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση, ενώ, με την συνένωση της δικογραφίας με την υπόθεση εύρεσης όπλων στη λέσχη, από όπου ξεκίνησαν οι άνθρωποι που αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη και τα οποία αποδόθηκαν σε έναν κατηγορούμενο, θα αποδοθεί σε όλους τους κατηγορούμενους το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι επίσης κακούργημα.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή στα παγκόσμια δεδομένα» το ότι, παρά την άγρια δολοφονία του Άλκη και την σωρεία των αποδεικτικών στοιχείων, κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο.

«Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια δεδομένα να έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πολτοποιημένο κεφάλι από χτυπήματα, κατακρεουργημένο από μαχαίρια καράμπιτ, δρεπάνια, να υπάρχει βίντεο ότι όλοι συμμετέχουν και ούτε ένας από τους κατηγορούμενους να μην παραδέχεται ότι χτύπησε, ούτε ένας από τους κατηγορούμενους να μη λέει αλήθεια στην προανάκριση και την ανάκριση και να κατονομάζει κάποιον άλλον.

Οπότε έχουμε μια παραπομπή για όλους με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και με τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον των δύο άλλων νεαρών που γλύτωσαν από θαύμα και κατηγορουμένους που κανείς από αυτούς δεν παραδέχεται καμία πράξη. Είναι μια υπόθεση που πραγματικά κατά την ταπεινή μου άποψη όσον αφορά το στάδιο το προδικαστικό δηλαδή τον χρόνο που έγινε η προανάκριση και η ανάκριση δεν υπάρχει προηγούμενο.

Να δούμε τώρα μήπως οι κατηγορούμενοι μετανόησαν και θέλουν να πουν ορισμένα πράγματα διαφωτιστικά, ώστε και η δική τους ψυχή να ηρεμήσει και να έχουν μια ήσυχη συνείδηση και η οικογένεια του Άλκη Καμπανού να πάρει σαφείς απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με το παιδί τους», κατέληξε ο κ. Κούγιας στο voria.gr.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αναμένεται να υπάρξει ισχυρή αστυνομική παρουσία, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη και να διεξαχθεί η δίκη σε ήρεμο κλίμα.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares