Παρασκευή , 30 Σεπτεμβρίου 2022

Αλέξης Κούγιας για την περίπτωση στην Άρτα: «Ο 29χρονος σκότωσε τον πρώην πεθερό του σε βρασμό ψυχικής ορμής»

Ο 29χρονος αντιμετωπίζει τρεις βαριές κατηγορίες: Ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στις τρεις το μεσημέρι θα απολογηθεί τελικά ο 29χρονος στην Άρτα, για τη δολοφονία του πρώην πεθερού του, την περασμένη Πέμπτη στο χωριό Αστροχώρι. Όπως αποκάλυψε το Newpost έχει διορίσει δικηγόρο του και τον Αλέξη Κούγια που μέσω συνεργάτη του θα παραστεί στην ανάκριση, καθώς ο γνωστός ποινικολόγος λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε δεν μπορεί να μεταβεί στην πόλη.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει για το έγκλημα:
«Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του θύματος ο κατηγορούμενος αρνείται ότι διέπραξε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρώην συζύγου του και ισχυρίζεται ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρώην πεθερού του είναι ότι αυτή διεπράχθη από τον κατηγορούμενο σε συνθήκες βρασμού ψυχικής ορμής, αφού πριν από την πράξη τόσο ο πρώην πεθερός του όσο και η πρώην σύζυγός του με ακραίες εξυβριστικές φράσεις και εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις δεν του επέτρεπαν να συναντήσει και να επικοινωνήσει με το ηλικίας 2 ετών παιδί του, όπως είχε νόμιμα συμφωνηθεί.

Λόγω του πρόσφατου προβλήματος υγείας, το οποίο αντιμετώπισε ο κος Κούγιας και εξαιτίας του οποίου βρίσκεται στο στάδιο πλήρους αναρρώσεως, στην απολογία του κατηγορουμένου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 15:00 ενώπιον του κου Τακτικού Ανακριτού Άρτας, θα παραστεί ένας εκ των συνεργατών του γραφείου μας, καταθέτοντας λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα.»

Ο 29χρονος αντιμετωπίζει τρεις βαριές κατηγορίες: Ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αυτό που θα υποστηρίξει είναι ότι την περασμένη Πέμπτη πήγε στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του στο Αστροχώρι για να δει το παιδί τους. Ότι ο πρώην πεθερός του τον προσέβαλε. Θόλωσε άρπαξε το όπλο και τον σκότωσε. Στη συνέχεια διέφυγε προς την περιοχή Δαφνούλα Ευρυτανίας αφού προηγουμένως είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητο σε περιοχή ανάμεσα στους δύο νομούς. Κρυβόταν επί 2 ημέρες και τελικά αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον αδερφό του προκειμένου να ενημερώσει για το σημείο που είχε κρυφτεί και να τον συλλάβει η αστυνομία.

Θα δηλώσει μετανιωμένος και για το όπλο που κατείχε παράνομα θα ισχυριστεί, ότι το είχε γιατί κινείται κάθε ημέρα στα βουνά και υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι. Το όπλο μετά το έγκλημα το πέταξε και ακόμα δεν έχει εντοπιστεί παρά τις έρευνες.

 

newpost.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares