Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ALERT! Θερμό επεισόδιο στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ! Τα σχέδια των Τούρκων… (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θερμό επεισόδιο στη Μεσόγειο;» είναι ο τίτλος άρθρου που φιλοξενεί η Sabah, η μεγαλύτερη εφημερίδα κυκλοφορίας στην Τουρκία.Η αρθρογράφος Hilal Kaplan περιγράφει το κλίμα που διαμορφώνεται στην περιοχή με τις κινήσεις γύρω από τα ενεργειακά από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ και ΗΠΑ αλλά παραθέτει και στοιχεία που μπορεί να θεωρηθούν δηλωτικά των προθέσεων της Άγκυρας.

Όπως αναφέρει, η Τουρκία δεν θα ανεχθεί να καταπατηθούν τα δικαιώματά της και παραθέτει αναφορές πρέσβεων σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο, όπως τη συνάντηση των πρέσβεων Ισραήλ και Αιγύπτου στην Κύπρο, οι οποίοι εκτόξευσαν απειλές κατά της Τουρκίας.

Ο πρέσβης της Αιγύπτου, Mohammed Taha, φέρεται να είπε πως “αν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να κάνουμε χρήση του στρατού κατά της Τουρκίας. Με νόημα συμπληρώνεται και η άποψη του πρέσβη των ΗΠΑ πως «η συμπεριφορά των Τούρκων απέναντι στους Έλληνες είναι απαράδεκτη».

Η Hilal Kaplan συμπεραίνει ότι η ιστορία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει τελειώσει και παραπέμποντας στο επεισόδιο των Ιμίων, «δείχνει» την πρόθεση των Τούρκων για στήσιμο ενός ανάλογου επεισοδίου.

Shares