Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αλεποχώρι: «Θάρρος ή αλήθεια» έπαιζαν τα παιδιά πριν πυροβολήσει ο 70χρονος

Το παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια» στο οποίο συμμετείχαν οι δύο ανήλικοι, ήταν αυτό που ενόχλησε τον 70χρονο που πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε τα παιδιά που είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι.

Οι κάτοικοι στο Αλεποχώρι ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το χθεσινό περιστατικό που παραλίγο θα οδηγούσε σε μια ανθρώπινη τραγωδία. Ο ηλικιωμένος άνδρας εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, δεν πυροβόλησε στον αέρα για να εκφοβίσει απλώς τα παιδιά αλλά έστρεψε το όπλο του εναντίον τους, αδιαφορώντας από ότι φαίνεται για το εάν θα προκαλέσει κάποια ανθρώπινη απώλεια.

Τα δύο παιδιά στο παιχνίδι πρόκλησης επέλεξαν το «θάρρος». Έτσι θα έπρεπε να μπουν μέσα στην αυλή του σπιτιού του δράστη, του οποίου οι εργασίες ακόμα δεν έχουν αποπερατωθεί.

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες του newsit.gr, από το χώρο της αυλής όπου κινήθηκαν τα παιδιά και πυροβολήθηκαν από τον 70χρονο, παντού υπάρχουν μπάζα και οικοδομικά υλικά. Ο δράστης, όχι μόνο πυροβόλησε τους ανήλικους αλλά κατέθεσε κι εναντίον τους μήνυση, μόλις οι δύο ανήλικοι μαζί με δύο ακόμα φίλους τους μπήκαν στον αύλειο χώρο του σπιτιού, που μοιάζει με κάστρο.

 

Άκουσαν για δύο με τρεις φορές την καραμπίνα του 70χρονου να εκπυρσοκροτεί. Τα σκάγια βρήκαν ένα 16χρονο στο πόδι κι έναν 14χρονο στο μάτι. Η πορεία της υγείας των δύο παιδιών από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και μάλιστα ο 14χρονος πήρε κι εξιτήριο.

»Τα παιδιά αυτά μπήκανε προφανώς για παιχνίδι μέσα στην αυλή και ο άνθρωπος αυτός έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε. Το θέμα είναι ότι οπλοφορούσε. Ήταν μόνος του μέσα στο σπίτι. Έχει παιδιά αλλά ζει μόνος του», λέει στο newsit.gr o θείος του 16χρονου αγοριού που τραυματίστηκε στο πόδι και συμπληρώνει:

«Οι γονείς έλειπαν για δουλεία στην Αθήνα. Οι γείτονες βοήθησαν την όλη κατάσταση. Μόλις πυροβόλησε τα παιδιά αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο».

Σύμφωνα με γείτονες του 70χρονου, ο ηλικιωμένος άνδρας έχει τσακωθεί και άλλες φορές στο παρελθόν με κατοίκους της περιοχής. «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ζει στο δικό του κόσμο. Να σκεφτείτε ότι αυτό το σπίτι το έφτιαξε μόνος του. Θα μπορούσε να εξελιχθεί και χειρότερα το περιστατικό».

 

Τι δηλώνει η μάνα του 14χρονου παιδιού που τραυματίστηκε
Μιλώντας στο LIVE NEWS, η μητέρα του 14χρονου, ενός εκ των δύο παιδιών, που πυροβολήθηκαν, σημειώνει:

«Πρέπει να μπει στο χειρουργείο, πρέπει να κάνει κάποιες επεμβάσεις. Το έχει βρει σε κάποιο αριστερό σημείο, έχει πολλά σκάγια πάνω του, πρέπει να καθαριστεί. Βγήκε ο κύριος με την καραμπίνα και χτύπησε τα παιδιά. Χθες το βράδυ έγινε.

 

Είναι σε αδιέξοδο το σπίτι, είναι δέκα σπίτια εκεί, όλοι είναι μια γειτονιά, ο ένας γνωρίζει τον άλλον. Αν ο κύριος αυτός έχει την τρέλα του, καλώς να τιμωρηθεί. Ήταν λίγο αντικοινωνικός, δε μιλούσε και πολύ με όλο τον κόσμο, μοναχικός τύπος».

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης / Με πληροφορίες από LIVE NEWS/newsit.gr

Shares