Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Αλαλούμ στο Ιπποκράτειο – Μολυσμένοι παράνομοι μετανάστες με κορονοϊό και πλαστά στοιχεία – Άφαντη η αστυνομία

Το “έλα να δεις” γίνεται στο Ιπποκράτειο 

Μετά από καταγγελία γιατρού στο DEBATER καθώς όπως υποστηρίζει έρχονται στο νοσοκομείο μετανάστες με κορονοϊό που χρησιμοποιούν άλλων στοιχεία.

“Δεν είπαμε να μην παρέχουμε το αγαθό της υγείας αλλά έρχονται ασθενείς από το Μπαγκλαντές οι οποίοι είναι μετανάστες, χωρίς έγγραφα , χωρίς στοιχεία. Τον συνοδεύει άλλος από το Μπαγκλαντές και έρχονται σε μένα με ένα ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο που το έχουν δανειστεί από φίλο τους που έχει ΑΜΚΑ . Έρχονται, λοιπόν με αυτό το ΑΜΚΑ ενός φίλου λέγοντάς μου “ότι αυτός είναι ο ασθενής”. Εγώ δεν μπορώ να κάνω ταυτοποίηση, δέχομαι αυτό που μου λένε και εξετάζω τον ασθενή με στοιχεία άλλου ατόμου”., αναφέρει ο γιατρός στο DEBATER.

Στη συνέχεια, ο γιατρός αποκαλύπτει :

“Όμως ο ασθενής βγαίνει θετικός στον κορονοϊό. Εγώ έχοντας ψεύτικα στοιχεία και μην μπορώντας να κάνω ταυτοποίηση, δηλώνω στο σύστημα ότι με κορονοϊό είναι ο άνθρωπος του οποίου το όνομα είναι στο χαρτί, αλλά αυτός στο χαρτί δεν είναι ο ασθενής με τα πραγματικά στοιχεία. Δεν έχει ΑΜΚΑ, έχει απλά αυτό το έγγραφο”.

H απάντηση των αστυνομικών αρχών στον γιατρό που προχώρησε στην καταγγελία

“Έρχεται λοιπόν η ασφάλεια, καταλαβαίνει ότι έχει δώσει ψεύτικα στοιχεία και ότι είναι μετανάστης και πρέπει να περάσει αυτόφωρο. Όμως δεν το αναλαμβάνει η ασφάλεια και μου λένε να μιλήσω με το τμήμα Αμπελοκήπων. Παίρνω στο τμήμα Αμπελοκήπων και μου λένε ότι “πρέπει να συλληφθεί, να περάσει αυτόφωρο, αλλά επειδή έχει κορονοϊό πρέπει “εσείς ο γιατρός να τον φέρετε σε εμάς να τον συλλάβουμε!”. Διερωτώμαι… Από πότε ένας γιατρός συλλαμβάνει λαθρομετανάστη και τον πάει στο αστυνομικό τμήμα επειδή έχει κορονοϊό;”

Τελικά για να την ιστορία ο μετανάστης έφυγε με κορονοϊό, αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς και πήρε αγωγή με στοιχεία άλλου πολίτη.

Ο γιατρός καταγγέλλει ότι, δυστυχώς, δεν είναι λίγα τα συγκεκριμένα περιστατικά στο νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ : Λάζος Μαντικός debater.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares