Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

«Αλαλούμ» σε αεροδρόμιο με ακτιβιστές – Έκλεισαν αεροδιάδρομοι, επηρεάστηκαν πτήσεις-ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation κάλεσαν τον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς.

«Αλαλούμ» επικράτησε σήμερα (24.11.2022) στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου επειδή έκλεισε η πρόσβαση στους αεροδιαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης, επειδή εισέβαλαν ακτιβιστές και κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο.

Οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation κάλεσαν τον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς και την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τις αερομεταφορές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση για το περιστατικό στο αεροδρόμιο του Βερολίνου που επηρέασε αρκετές πτήσεις.

«Σε μια περιοχή του αεροδρομίου που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που είχαν προηγουμένως αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κάποιοι είχαν κολλήσει τα χέρια τους εκεί», έγραψε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter.

Από τη μεριά του, εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τους ακτιβιστές, αλλά οι διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης παρέμειναν κλειστοί προκειμένου το προσωπικό να κάνει ελέγχους και να εξασφαλίσει ότι δεν βρίσκονται εκεί επιπλέον άτομα. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να διευκρινίσει πόσες πτήσεις επηρεάστηκαν.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares