Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Αλαλούμ με τις κατανομές στα σχολεία: Στέλνουν μαθητές 3 χλμ μακριά από το σχολείο τους

Σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Καλαμαριά


Ήχησε σήμερα το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο τα προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα παραμένουν. Τρανταχτό παράδειγμα ένα σχολείο στην Καλαμαριά.

Λίγο πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι σε σχολείο της Καλαμαριάς, γονείς παρευρέθηκαν στα διοικητικά δικαστήρια της περιοχής προκειμένου να αλλάξουν ορισμένους κανονισμούς που αναγκάζουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία 3 χλμ μακριά από το σπίτι τους.

«Θέλουν να μεταφέρουν τα παιδιά για να κρατήσουν θέσεις εκπαιδευτικών»
«Το συγκεκριμένο λύκειο που αποφάσισε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμαριάς να πάνε τα παιδιά μας βρίσκεται τουλάχιστον 2 χλμ μακριά από τα σπίτια μας. Υπάρχει διάταξη υπουργικής απόφασης του 2019 που λέει πως τα παιδιά πρέπει να εγγραφούν στο γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής τους» αναφέρει ο Σπύρος Πετρίδης, πατέρας μαθητή και δικηγόρος.

Ερωτώμενος για τους λόγους της μεταγραφής των μαθητών, ο ίδιος επικαλείται συνδικαλιστικούς λόγους. «Βλέπουν τα παιδιά μας ως αριθμό» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλλης στη δική του τοποθέτηση είπε πως ούτε εκείνος γνωρίζει τον λόγο της μεταγραφής αυτής, την ώρα μάλιστα που τα τέσσερα τμήματα που λειτουργούν στο σχολείο της Καλαμαριάς δεν είναι πλήρη.

«Μία σκέψη που υπάρχει είναι πως θέλουν να μεταφέρουν τα παιδιά για να κρατήσουν θέσεις εκπαιδευτικών» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας είναι ενήμερο για το θέμα και αναμένουν σήμερα να δοθεί κάποια λύση.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares