Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Αλαλούμ με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις – Τι ισχύει….

Για το ακανθώδες ζήτημα των αναδρομικών, όσο και για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις μίλησε στο Mega ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης και η φοροτεχνικός κυρία Σάντρα Γεράγγελου


«Η συζήτηση για τα αναδρομικά πρέπει να γίνει σε πολιτική βάση. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανένα προαπαιτούμενο και χωρίς καμία περικοπή», τόνισε αρχικά ο κ. Κουμπούρης, πρόεδρος ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, ερωτηθείς για την καταβολή των αναδρομικών. Τονίζοντας πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός συνταξιούχων μένει εκτός.

«Οι συνταξιούχοι πληρώνουν 7,2 δισ. από τις περικοπές τους και προσπαθούν μας εγκλωβίσουν σε 11 μήνες αναδρομικών που είναι 4 δισ.κι από αυτά θα δώσουν 900.000, μετά από αποφάσεις μαραθώνιες των δικαστηρίων», συμπλήρωσε.

Αλαλούμ με τις e-Αποδείξεις

Εισοδήματα 2019 (φετινή δήλωση): 10% – 20% περυσινού εισοδήματος

Εισοδήματα 2020: 30% πραγματικού εισοδήματος

Υποχρεωτικά: Πλαστικό χρήμα ή e-banking

Αφορά: μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες

Λιγότερες αποδείξεις: πέναλτι φόρου 22%

Δεν μετράνε: ενοίκια, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις δανείων, αγορά ακινήτων και Ι.Χ.

«Το παλιό καθεστώς ισχύει για τις φορολογικές δηλώσεις σχετικά με το εισόδημα του 2019, το οποίο είναι κλιμακωτό, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος θα πρέπει να συλΛέξουμε και τις αποδείξεις», σημείωσε η φοροτεχνικός κυρία Γεράγγελου.

Αναφορικά με τις αποδείξεις του 2020, πλέον δεν υπάρχει κλίμακα. «Ανεξαρτήτως εισοδήματος θα πρέπει να συλλέξουμε το 30% του πραγματικού εισοδήματός μας», ανέφερε. Ενώ μία ακόμα διαφορά σε σχέση με το περυσινό σύστημα είναι «ότι αφορά όλους τους φορολογούμενους πολίτες», όπως ξεκαθάρισε.

 

newsbomb

Shares