Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022

Ακτιβιστές του Τζορτζ Σόρος ξαναχτύπησαν αυτή την φορά σε βιτρίνα – Βίντεο ντοκουμέντο

Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil προχώρησαν σήμερα (16.10.2022) σε νέες κινητοποιήσεις στο κέντρο του Λονδίνου. Οι ακτιβιστές ως ένδειξη διαμαρτυρίας κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο, ενώ ψέκασαν με μπογιά την γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων Αston Martin.

Η κινητοποίηση τους στο κέντρο του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν του σχεδίου της κατά τέτοιων διαμαρτυριών. Με βάση αυτό, θα καταστεί ποινικό αδίκημα η παρακώλυση της λειτουργίας κομβικών υποδομών, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και διυλιστήρια. Σύμφωνα με το σχέδιο της Σουέλα Μπρέιβερμαν, η δράση ακτιβιστών να κολλάνε το σώμα τους πάνω σε κτίρια ή δρόμους θα τιμωρείται είτε με εξάμηνη ποινή φυλάκισης είτε με πρόστιμο αδιευκρίνιστου ύψους.

Οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil συγκεντρώθηκαν περίπου στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου και κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο, αποκλείοντας την περιοχή.

Σημειώνεται ότι η σημερινή τους διαμαρτυρία ακολουθεί εκείνη της Παρασκευής όταν δύο γυναίκες, μέλη της οργάνωσης, έριξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα πάνω στον διάσημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters/newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares