Δευτέρα , 24 Ιανουαρίου 2022
Τελευταία Νέα

Άκρως προκλητικός Τατάρ: Μέχρι την Αίγυπτο θα φτάνουν τα drones μας!

Το αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο είναι η περιοχή, που έχουν εγκατασταθεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για να μπορούν να διεξάγουν έλεγχο, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι CNNTürk.

Όπως γράφει η “Γκιουνές”, αναφερόμενος στο θέμα της αεροπορικής βάσης στο Λευκόνοικο, ο Τατάρ είπε ότι “τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, (İΗΑ), και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, (SİHA), χρειάζονται 6 με 7 ώρες, από το σημείο που βρίσκονται στην Τουρκία, για να φθάσουν στο ‘νότο’, [στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές].

Cemal Acar on Twitter: "Turkish Republic of Northern #Cyprus authorized Turkish Armed Forces to use abandoned Geçitkale Airport as a drone base. Geçitkale originally was built as a airbase with NATO standarts,

Ο αεροδιάδρομος στο Λευκόνοικο 

Όμως τα İΗΑ και τα SİHA, που έχουν εγκατασταθεί στο Λευκόνοικο, θα μπορούν να απογειώνονται και να επιθεωρούν το τι γίνεται στην περιοχή, που εκτείνεται μέχρι την νότια Κύπρο ή την Αίγυπτο, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η βάση του Λευκονοίκου χρησιμοποιείται για τη δική μας άμυνα».

Απαντώντας ερώτηση εάν υπάρχει ναυτική βάση στα κατεχόμενα, ο Τατάρ είπε ότι δεν  υπάρχει ναυτική βάση και ότι μπορεί να εξεταστεί το θέμα. Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι με την εκλογή του έχουν αλλάξει την πολιτική τους, ο Τατάρ είπε: “Έχουμε πει ότι θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μόνο στη βάση δύο κρατών, επειδή δεν υπάρχει έδαφος για επίτευξη συμφωνίας στη βάση της ομοσπονδίας στην Κύπρο»”.

Οι τουρκικοί σχεδιασμοί για την κατασκευή ναυτικής βάσης στο Μπογάζι, στο κατεχόμενο τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστου 

Κληθείς να σχολιάσει εάν το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού ήταν δική του ιδέα, ο Τατάρ ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στήριξε τον χάρτη, που του έστειλε όταν ήταν “πρωθυπουργός”, προσθέτοντας ότι ξεκίνησαν με τη στήριξη της Τουρκίας.

Πηγή: philenews

Toυ ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares