Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ακρόπολη: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τσιμεντώνει την Ακρόπολη – ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ακρόπολη: Η ΝΔ πραγματικά κάθε φορά θα μας αφήνει άφωνους με τις «εγκληματικές» πράξεις τους ,σχετικά με όσα αντικρίζουμε σε μνημεία.Μετά τα αρχαία στο Μετρό της Θεσσαλονίκης σειρά έχει το τσιμέντωμα στον  Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τις τελευταίες ώρες έχουν πάρει φωτιά τα sosial media με φωτογραφίες που αποτυπώνουν το «έγκλημα» που διέπραξαν στην Ακρόπολη με τις τσιμεντένιες κατασκευές.

Ωστόσο  τον περασμένο Μάιο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) είχε γνωμοδοτήσει ομόφωνα θετικά για την εφαρμογή του εγκληματικού» έργου με την Υπουργού Πολιτισμού Ν.Μεδώνη  ωστόσο να εμφανίζεται και ικανοποιημένη από την κίνηση της.Μιλάμε για το ΚΑΣ  που έχει συγκροτηθεί μετά από 3 αλλαγές στη σύνθεσή του και είναι το ίδιο που ενέκρινε την απόσπαση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου.

Οι εικόνες γεννούν μόνο αναπάντητα ερωτήματα και ένα τεράστιο «γιατί», κυρίως, για το κατά πόσον δεν βρέθηκε ένας πιο φιλικός, προς το περιβάλλον τρόπος.

Μακάρι να έδειχνε το Υπουργείο Πολιτισμού τον πραγματικό σεβασμό στα άτομα ΑμεΑ κι όχι να τα χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για άλλες δουλειές.

Δείτε τις εικόνες:

Φωτογραφίες: Facebook.com/despina.makropoulou

 

 

Shares