Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ακρίβεια: Παραμένουν στα ύψη οι τιμές των τροφίμων – Απελπισμένοι οι καταναλωτές

Δεν βλέπουν διέξοδο οι καταναλωτές από το κύμα ακρίβειας που ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά.

Ασταμάτητο συνεχίζει να βαίνει το κύμα ακρίβειας το οποίο δοκιμάζει τις αντοχές των καταναλωτών και οδηγεί τα νοικοκυριά στα όρια της απελπισίας.

Όπως αναφέρει και ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, κρέατα, ψωμί και δημητριακά εμφανίζονται αυξημένα κατά 20% σε σχέση με πέρσι, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει «μάχη» με την αισχροκέρδεια στην αγορά.

Όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Ανάπτυξης, βεβαιώθηκαν σημαντικά πρόστιμα σε γνωστές αλυσίδες τροφίμων, συνολικού ύψους 400.000 ευρώ.

«Την τελευταία περίοδο, έχουμε κάνει πάνω από 4.000 ελέγχους με 4 εκατ. ευρώ συνολικά σε πρόστιμα», δήλωσε ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών ΓΣΕΕ.

Στο μεταξύ, ελπίδες γεννά η βουτιά στο φυσικό αέριο που έπεσε σήμερα κάτω από τα 50 ευρώ για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2021.

Ακρίβεια: Αυξήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα – Πόσο ακρίβυναν ψωμί, καφές, κρέατα και γαλακτοκομικά
Αύξηση της τάξης του 15,4% σημειώθηκε στις τιμές των τροφίμων.
Ιδιαίτερα, τα κτηνοτροφικά, τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι τα προϊόντα, τα οποία οι καταναλωτές είδαν τις τιμές τους να αυξάνονται κατακόρυφα.

Συγκεκριμένα:

Γαλακτοκομικά 25%
Έλαια και λίπη 23,1%
Κρέατα 19,3%
Ψωμί 18,6%
Καφές 10,9%
Λαχανικά 10,9%
Μπαράζ αυξήσεων των τιμών έχει σημειωθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η αύξηση των τιμών των προϊόντων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη.

 

newsbomb.gr

Shares