Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ακόμη ένα πολιτικό χαστούκι για τον Μπάιντεν: “Δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση με το κατασκοπικό μπαλόνι”

4

Μια νέα δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο χειρισμός του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού από την κυβέρνηση Μπάιντεν «έκανε την Αμερική να φαίνεται αδύναμη».

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από τον όμιλο Trafalgar σε συνεργασία με το Convention of States Action, διαπίστωσε ότι το 59,2 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο χειρισμός του μπαλονιού, στο οποίο επιτράπηκε να ταξιδέψει σε όλη την Αμερική πριν καταρριφθεί στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας, «έκανε την Αμερική φαίνονται αδύναμοι» στην παγκόσμια σκηνή. Το 24,2 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπε ότι ο χειρισμός του μπαλονιού «δεν είχε αντίκτυπο» στις αντιλήψεις για την Αμερική στην παγκόσμια σκηνή, ενώ μόλις το 10,1 τοις εκατό είπε ότι «έκανε την Αμερική να φαίνεται δυνατή». Το 6,5% είπε ότι δεν ήταν σίγουρο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Δημοκρατικών, 43,6 τοις εκατό, είπε ότι ο χειρισμός του μπαλονιού «δεν είχε αντίκτυπο», ενώ η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων, 84,7 και 64,4 τοις εκατό, αντίστοιχα, είπε ότι «έκανε την Αμερική να φαίνεται αδύναμη». Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 63,4 τοις εκατό των Αμερικανών είπε ότι η κρίση με το μπαλόνι αντιμετωπίστηκε σωστά ή έπρεπε να αντιμετωπιστεί νωρίτερα, ενώ μόλις το 36,6 τοις εκατό είπε ότι η κρίση αντιμετωπίστηκε σωστά. Από εκείνους που αποδοκίμασαν τον χειρισμό της κρίσης, το 34,5 τοις εκατό είπε ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί νωρίτερα, ενώ το 28,9 τοις εκατό είπε ότι η κρίση δεν αντιμετωπίστηκε σωστά.

Το 61,8 τοις εκατό των Δημοκρατικών είπε ότι η κρίση με το μπαλόνι αντιμετωπίστηκε σωστά, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι και οι ανεξάρτητοι είπαν ότι αντιμετωπίστηκε λανθασμένα, με 87,1 και 67,7 τοις εκατό, αντίστοιχα. Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι η πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έπρεπε να είχε δράσει νωρίτερα για να καταρρίψει το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο προτού εισέλθει στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, σε ποσοστό 58,8%. Το 31,4% είπε ότι ο Μπάιντεν δεν έπρεπε να είχε δράσει νωρίτερα, ενώ το 9,8% είπε ότι δεν ήταν σίγουρο. Το 50,5 τοις εκατό των Δημοκρατικών είπε ότι ο Μπάιντεν δεν έπρεπε να είχε δράσει νωρίτερα, ενώ το 77,5 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών και το 64,4 τοις εκατό των ανεξάρτητων είπαν ότι θα έπρεπε να είχε δράσει. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 6 και 7 Φεβρουαρίου σε 1086 πιθανούς ψηφοφόρους γενικών εκλογών και έχει περιθώριο σφάλματος 2,9%.

Το αερόστατο φέρεται να ήταν γνωστό στο Υπουργείο Άμυνας της κυβέρνησης Μπάιντεν για σχεδόν μια εβδομάδα προτού δημοσιευτεί η είδηση του μπαλονιού στις 2 Φεβρουαρίου, αλλά ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να κρατήσει σιωπηλή την παρουσία του για να αποφύγει τη διακοπή του προγραμματισμένου ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken στην Κίνα. Το ταξίδι κατέληξε να αναβλήθηκε μετά την ανακάλυψη του μπαλονιού από το κοινό. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ παρακολούθησαν το αερόστατο καθώς ταξίδευε μέσω του καναδικού εναέριου χώρου και έμπαινε στο αμερικανικό έδαφος.

Την επόμενη μέρα που μπήκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατού Mark Milley και ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin ενημέρωσαν τον Μπάιντεν για το αερόστατο, αλλά μόλις το Σάββατο ο Ανώτατος Διοικητής και οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μπορούσαν να αποφασίσουν να αναλάβουν δράση. . «Έδωσα εντολή στο Πεντάγωνο να το καταρρίψει την Τετάρτη το συντομότερο δυνατό», είπε ο Μπάιντεν το Σάββατο. “Αποφάσισαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιά σε κανέναν στο έδαφος. Αποφάσισαν ότι η καλύτερη στιγμή για να το κάνουν αυτό ήταν όταν ξεπέρασε το νερό”, συνέχισε ο Μπάιντεν. «Το κατέβασαν με επιτυχία και θέλω να συγχαρώ τους αεροπόρους μας που το έκαναν, και θα έχουμε περισσότερα να αναφέρουμε σχετικά λίγο αργότερα».

Σήμερα η απόφαση για τον ηθοποιό

Παίρνει σημειώσεις η Ελλάδα; Στους δρόμους ξανά τα Συνδικάτα στη Γαλλία!

 

thepostmillenial.com

Shares