Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ακόμα να ξεπεράσουν την ”Kemal Reis” & τα F-16 στην Κύπρο οι Τούρκοι…

Ακόμα να ξεπεράσουν την ''Kemal Reis'' & τα F-16 στην Κύπρο οι Τούρκοι...

Τα θέλουν όλα αλλά στο τέλος θα χάσουν και αυτά που έχουν…

Ένα νέο “φρούτο” απειλεί σήμερα την χώρα μας, με το όνομα Metin KÜLÜNK και είναι βουλευτής του ΑΚΡ.

Με αφορμή το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην επέτειο της μάχης του Ματζικέρτ, ο Τούρκος βουλευτής απειλεί την χώρας μας με προκλητικό χάρτη, ευρισκόμενος σε πανικό και ο ίδιος μετά την “επακούμβηση” του ελληνικού ΠΝ σε τουρκική φρεγάτα και τα “τσιφτετέλια” που άκουσαν τα τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο όταν εντοπίστηκαν από ελληνικά εναέρια μέσα.

 

“Τα εγγόνια εκείνων που πιστεύουν ότι θα μας εκδιώξουν από την Ανατολία προσπαθούν να μας εκδιώξουν από την Μεσόγειο σήμερα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε στη Μεσόγειο. Το πνεύμα της νίκης του Ματζικέρτ είναι ζωντανό. Η κυβέρνηση της Τουρκίας και η ανάγκη να εκπληρώσει το πνεύμα του έθνους σε κάθε τομέα”, γράφει μέσα σε εθνικιστικό παραλήρημα ο ίδιος.

Καταρχήν για την Ανατολία την οποία αναφέρει ο Τούρκος βουλευτής, οι ίδιοι οι συμπατριώτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην Μικρά Ασία είναι “μουσαφίριδες”, ενώ για την μάχη του Ματζικέρτ υπενθυμίζουμε ότι η έκβαση της μάχης οφείλονταν σε μία ακόμη εσχάτη προδοσία η οποία έλαβε χώρα, και δεν αφορούσε κινήσεις του Τούρκου αρχηγού.

Ο χάρτης τώρα που δημοσίευσε ο Metin KÜLÜNK, αποτελεί το αδιάψευστο στοιχείο προς ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, ότι η Τουρκία μετά το 1923 είχε καμουφλαριστεί πίσω από λέξεις όπως “δημοκρατία”, “κράτος”, κά, ενώ στην πραγματικότητα η ηγεσία της διαχρονικά, αναζητούσε την αναβίωση της Οθωμανικής διάστασης του κράτους.

Μιας αυτοκρατορίας που βαρύνεται με τα αισχρότερα και τα πιο στυγνά εγκλήματα στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, τα οποία δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Γαλλο-Γερμανική διένεξη επιθυμούν οι Τούρκοι στην Α.Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος της Γενί Σαφάκ Mehmet Acet, δηλώνει περί Γαλλο-Γερμανικής κόντρας στην Α.Μεσόγειο, με το Βερολίνο να “νουθετεί” δήθεν το Παρίσι που κινείται με την λογική των μεγάλων δυνάμεων.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος τονίζει ότι η κυβέρνηση του Μακρόν όχι μόνο υποστηρίζει την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά την προκαλεί να κινηθεί εναντίον της Τουρκίας.

“Ωστόσο, όλο αυτό η Γαλλία το δικαιολογεί μιλώντας για την «προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια χώρα που ενοχλείται τόσο από την προκλητική στάση της Γαλλίας όσο και από την γενναία συμπεριφορά της Ελλάδας με την ενθάρρυνση του Μακρόν,..η Γερμανία.

Εάν το ζήτημα ήταν πραγματικά η προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα αναμενόταν το Βερολίνο να αντιδράσει μαζί με την Γαλλία;

Εάν πρέπει να βρούμε μια λογική απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση, πρέπει να ειπωθούν και άλλα πράγματα.

Είναι δυνατόν επίσης να εξάγουμε μια πληθώρα συμπερασμάτων, ωστόσο η απάντησή μου σε αυτήν την ερώτηση είναι η εξής:

Υπήρξαν ορισμένες εμφανείς και μυστικές διαφορές για πολλά θεμελιώδη ζητήματα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας εδώ και αρκετό καιρό.

Η Γαλλία, η οποία ενίσχυσε τη στρατιωτική της ικανότητα με τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το status quo που ανέπτυξε τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, υλοποιώντας ελιγμούς σε μια εποχή που η στρατιωτική δύναμη θα έχει μεγαλύτερη εξουσία επί της οικονομίας ενάντια στη Γερμανία, μια χώρα που επιβαρύνεται από το μειονεκτήματα του ίδιου status quo.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas ταξίδεψε στην Αθήνα την Τρίτη και έφτασε στην Άγκυρα με αποστολή να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο χωρών.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης όχι στο πλαίσιο των εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά εξετάζοντας πώς θα επηρεαστεί η μυστική ατμόσφαιρα του «ψυχρού πολέμου» που έχει προκύψει μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας”, καταλήγει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Η Τουρκία χάνει καθημερινά το παιχνίδι των εντυπώσεων αλλά και ουσιαστικά στο μέτωπο στην Α.Μεσόγειο ενώ έχει προσελκύσει πραγματικά μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή.

Στο τέλος αυτής της κρίσης οι Τούρκοι αν συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό οι Τούρκοι θα χάσουν την “μάχη”, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ηττήθηκαν οι Βυζαντινοί στην μάχη του Ματζικέρτ το μακρινό 1071.

pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares