Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ακάθεκτο ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Να συνεχίσει το ανοδικό του σερί επιχειρεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει ότι έχει σημαντικές αντοχές και πεδίο ελεύθερο ώστε να ανακτήσει μετά από οκτώ χρόνια τις 1.000 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 991,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.405,50 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,03% στις 730,55 μονάδες.

Ακάθεκτο ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά δείχνει να μην σταματά την ανοδική της πορεία και να οδεύει ακάθεκτη προς τις 1.000 μονάδες, απέχοντας πλέον μόνο λίγες μονάδες από το ψυχολογικό ορόσημο. Και ο δρόμος είναι τεχνικά ελεύθερος, καθώς η επόμενη αντίσταση είναι στις 1.040-1.045 μονάδες, καθιστώντας πλέον το επόμενο στοίχημα των long και των αισιόδοξων στην αγορά.

Με ένα άτυπο rotation, η αγορά έχει καταφέρει να διαχειριστεί υποδειγματικά τις εσωτερικές διορθώσεις της και να συνεχίζει το ανοδικό της σερί στηριζόμενη σε όλο και περισσότερους τίτλους. Η διάχυση της ανόδου άλλωστε είναι δείγμα υγείας της κίνησης, η οποία βραχυπρόθεσμα αρχίζει από τα μέσα του Δεκεμβρίου για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την ίδια ώρα, οι διαθέσεις ανάληψης ρίσκου φαίνεται ότι είναι ένας ακόμη υποστηρικτικός παράγοντας για την αγορά. Και αυτό διότι όλο και περισσότεροι πρόδρομοι δείκτες επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας και την “τύχη” της Ευρώπης σε ένα πιο ήπιο χειμώνα, διατηρώντας υψηλά τα αποθέματα φυσικού αερίου. Οι τάσεις αποκλιμάκωσης μάλιστα των πιέσεων των τιμών του καταναλωτή μειώνουν και τους φόβους για την επίδραση της σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών, όπως αναφέρει και η Eurobank Equities στο σημερινό της σχόλιο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 3,15%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Jumbo, Eurobank, Λάμδα, Εθνική και ΕΛΧΑ.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, Autohelass, Alpha Bank, ΟΤΕ, Τιτάν, Σαράντης και Πειραιώς, χωρίς όμως καμία να χάνει πάνω από 0,8%, με την Aegean να μην έχει μεταβολή.

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα/capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares