Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023

Ακάρ: Οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο είναι λάθος

Ακάρ: Οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο είναι λάθος

Επιμένει να διατηρεί ψηλά τους τόνους η Τουρκία με νέες προκλητικές δηλώσεις και ανυπόστατες αιτιάσεις από τον Χουλουσί Ακάρ.


Αμειώτη διατηρεί την ένταση στο πεδίο των ελληνοτουρκικών η Άγκυρα με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για άλλη μια φορά να προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ο Χουλουσί Ακάρ, χθες, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανε εναέριες επιθεωρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγό Atilla Gülan.

Σε δήλωσεις που πραγματοποίησε ο Ακάρ έβαλε στο στόχαστρό του το Καστελόριζο λέγοντας ότι «δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας» αλλά και ότι «οι υπολιγισμοί είναι λάθος».

Ανέφερε χαρακτηριστικά δε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο:

«Η πολιτική της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την αυτοάμυνα, τα δικαιώματα μας και αυτά των αδερφών Κυπρίων. Εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα, ούτε και θα επιτρέψουμε».

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares