Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Τελευταία Νέα

Ακάρ: Απειλές σε ΝΑΤΟ και Ελλάδα:”Προετοιμάζουμε νέα ανάπτυξη των S-400″ ….

Ακάρ: Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η  Άγκυρα δεν θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ σχετικά με τις δοκιμές αυτών των συστημάτων αεροπορικής άμυνας, αγνοώντας επιδεικτικά τους Αμερικανούς.


Πριν λίγο, ο Χ.Ακάρ ανέφερε για το ίδιο θέμα ότι “ο τουρκικός στρατός ελέγχει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 και τα προετοιμάζει για νέα ανάπτυξη”και το ερώτημα είναι ποια θα είναι η περιοχή

Ο Ακάρ δήλωσε τα εξής:

«Οι δοκιμές ήταν σωστές, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται. Η προσέγγιση των ΗΠΑ δεν είναι δεσμευτική για μας για κανέναν λόγο, γιατί τι νόημα έχει να τους έχουμε αν δεν τους δοκιμάσουμε; Φυσικά και δεν πρόκειται να συμβουλευτούμε τις ΗΠΑ γι’ αυτό το ζήτημα. Όχι μόνο για τους S-400, αλλά για πολλά από τα βαρέα και ελαφριά όπλα μας. Για μερικά από αυτά που έχουν αγοραστεί από τις ΗΠΑ, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές και τώρα με παρόμοιο τρόπο θα συνεχίσουμε τις δοκιμές και τις ασκήσεις», δήλωσε ο Ερντογάν στην τουρκική δημόσια τηλεόραση TRT.

 

H είδηση της δοκιμής του συστήματος S-400 είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες στις προσδοκίες τους ότι οι S-400 δεν θα πρέπει να γίνουν λειτουργικοί. Ήμασταν επίσης ξεκάθαροι για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για τη σχέση ασφαλείας μας εάν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η δοκιμή του ρωσικού συστήματος S-400 είναι απαράδεκτη συμπεριφορά από σύμμαχο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ). Βλάπτει περαιτέρω τη συμμαχία και αποτελεί άμεση απειλή για τα μαχητικά F-35 και τα συστήματα άλλων συμμάχων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Όρους Ρέις: Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία με το Όρους Ρέις και φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την Ρόδο.

Οι Τούρκοι, στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου βρίσκονταν σε απόσταση 16 μιλίων από το «νησί των ιπποτών», με τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες να είναι συνεχώς κοντά του.

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί συνεχώς και θέλει θερμό επεισόδιο προκειμένου να επωφεληθεί ,βλέποντας την κυβέρνηση να μένει απαθής και απλός παρατηρητής ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος

Ωστόσο, παρά τις δυναμικές απαντήσεις που έχει πάρει η Άγκυρα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δεδομένο πως δεν θα υποχωρήσει και θα συνεχίσει να προκαλεί, όχι μόνο στην περιοχή του Καστελόριζου, αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.

Image

Νέες ΝAVTEX από την  Τουρκία που  εξέδωσε στις 27 και 28 Οκτωβρίου 

Ενώ πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις που είχαν ανακοινωθεί σήμερα η Τουρκία ανακοινώνει νέες NAVTEX

Ωστρόσο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX για τις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου, στη Μεσόγειο.

Αυτές είναι οι τρεις νέες Νavtex:

Όπως φαίνεται η “κανακεμένη” Τουρκία, δεν έχει κανέναν φραγμό και δεν έχει τον ελάχιστο σεβασμό σε ΝΑΤΟ αλλά και Ε.Ε., η οποία, παραμένει σιωπηλή στις προκλήσεις του Ερντογάν.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares