Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Αισθητή αύξηση στην παραβατικότητα των Ρομά – Κατσικώνονται σε παιδικές χαρές

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Ναύπακτο πλέον με την παραβατικότητα των Ρομά, καθώς συνεχώς καταγγέλλονται περιπτώσεις κλοπών και επιθέσεων από νεαρούς, ακόμα και ανήλικους Ρομά.

Πρόσφατα έγινε ένα συμβάν με μια ομάδα μικρών Ρομά που απείλησαν δυο παιδιά ηλικίας περίπου 10-12 ετών που περπατούσαν σε σχετικά κεντρικό σημείο της πόλης στις 1 το μεσημέρι, για να τους πάρουν χρήματα και κινητά. Το ένα παιδί φοβήθηκε και έδωσε τα λίγα κέρματα που είχε στην τσέπη του. Το άλλο παιδί δεν είχε χρήματα και γι’ αυτό απειλήθηκε με ξυλοδαρμό. Τα παιδιά φοβήθηκαν πάρα πολύ και μόλις έφυγαν οι δράστες το ένα κατάφερε να επικοινωνήσει με τους γονείς του, οι όποιοι κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

Το ίδιο διάστημα, κλάπηκε το πορτοφόλι και τα κλειδιά μιας γυναίκας που καθάριζε το γραφείο του γιού της σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Ευτυχώς τα παιδιά της βρήκαν σύντομα τον δράστη της κλοπής και πήραν πίσω τα κλοπιμαία. Αυτά είναι μόνο δυο από τα δεκάδες καθημερινά περιστατικά, που απλώς αναφέρθηκαν ως παραδείγματα για το τι συμβαίνει και στην Ναύπακτο.

Τραγική είναι επίσης η κατάσταση στις καινούργιες παιδικές χαρές σε Γρίμποβο και Βαρειά αλλά και στην παιδική χαρά του Ξενία. Όταν πρωτοφτιάχτηκαν οι δυο καινούργιες παιδικές χαρές και δεν συγκεντρώνονταν εκεί οι Ρομά, γέμιζαν από παιδιά που έπαιζαν. Εδώ και μερικές ημέρες που έχουν κατασκηνώσει εκεί οι Ρομά οι γονείς αποφεύγουν να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους διότι δεν νιώθουν ασφαλείς καθώς δέχονται επιθέσεις. Τελικά οι παιδικές χαρές φτιάχτηκαν για την κατασκήνωση των Ρομά, αφού κανείς δεν τους απομακρύνει από τον χώρο που απλώνουν κάτω κουβέρτες σεντόνια μαξιλάρια και κατσαρόλες με φαγητό, αφήνοντας πίσω τους και τα σκουπίδια. Επιπλέον έχουν την άνεση να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα στα ηλιακά παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο και είναι όλα μια χαρά. Με την διαφορά ότι η παρουσία τους εκεί διώχνει τον υπόλοιπο κόσμο, όπως συμβαίνει και στο Ξενία όπου τη νύχτα συγκεντρώνονται πίσω από το ΚΕΠ και φυσικά είναι αδύνατον να περάσει από εκεί άνθρωπος…

 

πηγή: aixmi-news.gr

Shares