Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Τσαβούσογλου πετούσε τους Έλληνες στην θάλασσα και η Ισπανίδα ΥΠΕΞ «με το σεις και με το σας»…

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Τσαβούσογλου πετούσε τους Έλληνες στην θάλασσα και η Ισπανίδα ΥΠΕΞ «με το σεις και με το σας»...

Στην ιστορία θα μείνει η παθητική στάση της Ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών απέναντι στον Τούρκο ομόλογό της όταν εκείνος περιέγραφε πως η χώρα του είχε πετάξει τους Έλληνες στην θάλασσα.

Άλλο ένα κρεσέντο προκλητικότητας και προσβολών από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και όλα αυτά ενώπιον της Ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών που η χώρα της είναι μέλος της ΕΕ, Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια.

Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκαναν μετά την συνάντησή τους και ενώ ο Τσαβούσογλου σχολιάζοντας το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από κάποιους θερμοκέφαλους στην Θεσσαλονίκη είπε: «Όταν πετάξαμε τους Έλληνες στην θάλασσα σεβαστήκαμε την σημαία», η Ισπανίδα υπουργός αρκέστηκε να ψελλίσει κάποια λόγια για την Αγιά Σοφιά.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό η Αγία Σοφία να παραμείνει μέρος της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, μετά την μετατροπή της σε τζαμί την προηγούμενη εβδομάδα.

«Για μας είναι σημαντικό το πνεύμα αυτού του μεγάλου μνημείου της Αγίας Σοφίας να διατηρηθεί», δήλωσε η ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα.

Για να σχολιάσει απτόητος ο Τσαβούσογλου: «Η Αγία Σοφία ήταν τζαμι από το 1453 και μόνο για λίγα χρόνια ήταν μουσείο». Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε την Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών που είπε το αυτονόητο, ότι στο θέμα της Αγίας Σοφίας δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας.

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares