Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

ΑΙΣΧΟΣ: Έκλεψαν την προτομή του στρατηγού Παρασκευόπουλου από τη Νέα Σμύρνη… (ΦΩΤΟ)

Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του Αρχιστράτηγου Λεωνίδα Παρασκευόπουλου η οποία βρίσκεται στο πάρκο Ι. Χρυσοστόμου (γνωστό και ως «πάρκο του Παπά» λόγω του μεγάλου αγάλματος του εθνομάρτυρα που υπάρχει εκεί).

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία κόσμου λόγω της καραντίνας και έτσι σήκωσαν ανενόχλητοι την κατασκευασμένη από ορείχαλκο προτομή.

Το απίστευτο αυτό συμβάν έγινε κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ της Κυριακής 8 Νοεμβρίου και είδε το φως της δημοσιότητας από πολίτη η οποία είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της στο πάρκο και είδε την προτομή να λείπει. Η πολίτης δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφία θέτοντας ερώτημα για το τι συμβαίνει.

Λίγες ώρες αργότερα η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Δήμου Ν. Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη γνωστοποίησε ότι υπάρχει κλοπή και πως έχει ήδη ο Δήμος προέβη σε καταγγελία προς την Αστυνομία, η οποία διερευνά το περιστατικό.

* Ο Λεωνίδας Παρασκευόπουλος (1860 – 1936) ήταν Έλληνας αντιστράτηγος και γερουσιαστής. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας συμμετείχε σε μια σειρά πολεμικών αναμετρήσεων, από τον πόλεμο του 1897 μέχρι την Μικρασιατική Εκστρατεία.

epikaira.wordpress.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares