Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αϊντίν – Ολυμπιακός 68-87:Ιστορική πρόκριση στις «8» του Eurocup Γυναικών με επική ανατροπή στην Τουρκία

Την πρόκριση της για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του EuroCup γυναικών πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκες διέλυσαν την Αϊντίν με 87-68 στην Τουρκία και κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά με την οποία ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός πήγε με την πλάτη στον τοίχο στην Τουρκία, ωστόσο κατάφερε να κάνει μία επική ανατροπή και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του EuroCup γυναικών. Οι ερυθρόλευκες είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ και χρειάζονταν απαραίτητα νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων για να πάρουν την πρόκριση.

Οι παίκτριες του Ζίμπατς, όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά, αλλά ισοπέδωσαν την τουρκική ομάδα κι έφτασαν με άνεση στην ιστορική πρόκριση μέσα στην Τουρκία.

Η Αϊντίν έχασε το πλεονέκτημα που είχε από το πρώτο ματς και αποχαιρέτησε την διοργάνωση. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Πλουφ με 14 πόντους ενώ για την Αϊντίν ξεχώρισε η Τόμας με 17 πόντους.

Οι Εβίνα Σταμάτη (13 π.), Αλέξις Τόλφρι (13 π.), Κριστίν Βίτολα (13 π.) και Άννα Σταμολάμπρου (10 π.) είχαν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων, με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν συνολικά 10/18 τρίποντα στο παιχνίδι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2010-11 και τον Αθηναϊκό που μία ελληνική ομάδα φτάνει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Διαιτητές: Βελίκοβ (Βουλγαρία), Τσαβάρ (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Γιούρτσεβιτς (Κροατία)

Δεκάλεπτα: 11-28, 32-50, 48-66, 68-87

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Δίελα, Φουράκη 2, Νικολοπούλου 7, Σύρρα, Βαμβακά. Χάμπλιν 6, Πλουφ 14, Σπυριδοπούλου 9(3), Σταμάτη 13(4), Σταμολάμπρου 10, Τόλφρι 13(3), Βίτολα 13.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

newsit.gr

Shares