Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αίγυπτος: Η στιγμή που ανοίγεται φέρετρο 2.500 ετών

Η Αίγυπτος ανακάλυψε ξύλινα φέρετρα και χάλκινα αγάλματα 2.500 ετών στην αρχαία νεκρόπολη της Σακκάρα, ανακοίνωσε η χώρα τη Δευτέρα, καθώς ελπίζει ότι μια σειρά από ανακαλύψεις θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της προβληματικής τουριστικής βιομηχανίας της.

Δύο μήνες αφότου βρέθηκαν πέντε αρχαίοι τάφοι κοντά, η Αίγυπτος ανέσκαψε περισσότερους θησαυρούς καθώς συνεχίζει τις εκτεταμένες ανασκαφικές της επιχειρήσεις στον αρχαίο ταφικό χώρο, περίπου 19 μίλια νότια του Καΐρου. Ο Mostafa El-Waziri, ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, είπε στους δημοσιογράφους στη σκηνή ότι η “μεγαλύτερη μπρούτζινη κασέτα” ανακαλύφθηκε στο νεκροταφείο Bubastian, το οποίο πήρε το όνομά της από την αρχαία θεά του Bastet που συχνά απεικονιζόταν ως γάτα. με κεφάλι γυναίκα.

Η κασέτα περιελάμβανε 150 χάλκινα αγάλματα αρχαίων αιγυπτιακών θεοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των Bastet, Anubis, Osiris, Amunmeen, Isis, Nefertum και Hathor. «Βρήκαμε επίσης ένα άγαλμα του Imhotep… και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τον τάφο του σύντομα», πρόσθεσε ο El-Waziri, αναφερόμενος σε έναν γνωστό αρχιτέκτονα που πιστεύεται ευρέως ότι σχεδίασε την πυραμίδα 4.700 ετών στον 27ο αιώνα. αιώνα π.Χ. Τρεις εβδομάδες μετά από αυτή την ανακάλυψη, η Αίγυπτος αποκάλυψε δύο ταφικά φρεάτια που περιελάμβαναν 250 ξύλινα ζωγραφισμένα φέρετρα, με μούμιες μέσα, είπε ο El-Waziri. Τα φέρετρα χρονολογούνται επίσης στην ύστερη περίοδο, ή περίπου το 747 π.Χ. έως το 332 π.Χ. Ένα από τα κυριότερα σημεία ήταν η ανακάλυψη του «πρώτου άθικτου παπύρου σε περισσότερα από 100 χρόνια», ο οποίος μπορεί να περιέχει στίχους του Βιβλίου των Νεκρών, μιας συλλογής ταφικών κειμένων που περιέχουν ξόρκια για να βοηθήσουν τον νεκρό να περιηγηθεί στη μετά θάνατον ζωή.

 

abcnews.go.com

Shares