Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Αιγάλεω: Πήγαν να κάνουν μάθημα και βρήκαν το σχολείο κλειδωμένο – Σάλος με την «έξωση» μαθητών

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που πήγαν το πρωί της Δευτέρας 18/9 στο 9ο δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω.


Εκεί, βρήκαν τις πόρτες του σχολικού κτιρίου κλειδωμένες, αφού είχαν πάει δικαστικοί επιμελητές και είχαν βάλει “λουκέτο”, με αποτέλεσμα 90 παιδιά να μείνουν στον “δρόμο”.

Όπως δήλωσε στο DEBATER ένας γονιός το παιδί του οποίου φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο, “ήρθαμε το πρωί και ξαφνικά βλέπουμε το σχολείο κλειστό με λουκέτο. Ο Δήμαρχος απών, δεν μας ενημέρωσε κάνεις για τίποτα… Ήξερα ότι ήρθε δικαστικός κλητήρας την Παρασκευή, αλλά έφυγε. Νόμιζε ότι το σχολείο αυτό είναι άδειο, αλλά είδε ότι λειτουργεί και έφυγε. Σήμερα παιδιά και γονείς, αλλά και η διευθύντρια απ’ έξω. Όλοι οι υπεύθυνοι ανεύθυνοι“.

“Το άλλο σχολείο που θα πάνε τα παιδιά μας (συνολικά είναι 100 παιδιά τα δικά μας και άλλα 90 στο άλλο). Φανταστείτε ένα μικρό προαύλιο, Λίγες τουαλέτες με μια γυψοσανίδα στη μέση. Με μια κοινή είσοδο και όταν τα παιδιά είναι να μπουν στην αίθουσα τους, πρέπει να μπουν σε άλλη πρώτα” πρόσθεσε ο ίδιος.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης ανέφερε: “Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά το 2022. Δεν είναι αρμοδιότητα μας, αλλά είχαμε πληροφορηθεί πολύ πριν αρχίσει η χρονιά για την έξωση. Μίλησα με τον δημαρχο και του ζήτησα αύριο το πρωί να λειτουργήσει το 14ο δημοτικό σχολείο, έστω πρωί-απόγευμα”.

Σύμφωνα με την Ένωση Γονέων του Αιγάλεω, “το σχολείο που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο που λειτουργεί από το 2019 χωρίς συμβόλαιο. Από το τέλος 2020 που μάθαμε το ζήτημα αμέσως κινητοποιήθηκαμε, όλη η σχολική κοινότητα του Δήμου Αιγάλεω και με αλλεπάλληλες ενέργειες, παρεμβάσεις , αγώνα οχλησαμε τον δήμο, την πρωτοβάθμια, τα υπουργεία, τα πάντα. Δυστυχώς παρότι υπήρχαν αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου ομόφωνες καθώς και κινήσεις που μπορούσαν να γίνουν για την επίλυση του θέματος , δεν έγινε τίποτα”.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδείξει το DEBATER από τον Φεβρουάριο του 2022.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

 

debater.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares