Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Κίνα – Μετέφερε «προσωπικό μήνυμα» του Πούτιν στον Σι

Μεντβέντεφ και Σι συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανάμεσα σε άλλα θέματα.


Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ πραγματοποίησε αιφνιδίως επίσκεψη στο Πεκίνο και είχε συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά την οποία, όπως δήλωσε, συζήτησαν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Επιβεβαιώνει την επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο η προεδρία των ΗΠΑ

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ανάρτησε βίντεο στον λογαριασμό του στο Telegram στο οποίο παρουσιάζεται να συναντά τον Σι, να χαμογελά για φωτογραφίες και συνάντηση ανάμεσα σε Κινέζους και Ρώσους αξιωματούχους.

«Σχέση χωρίς όρια»
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι με τον Σι συζήτησαν για τη «χωρίς όρια» στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, όπως και για την Ουκρανία. Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

«Συζητήσαμε τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κυβερνώντα κόμματα της Κίνας και της Ρωσίας (…) τη διμερή συνεργασία εντός της στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της βιομηχανικής παραγωγής. Επίσης συζητήσαμε διεθνή ζητήματα -συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές», πρόσθεσε. Το Russia Today σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι ο Μεντβέντεφ μετέφερε προσωπικό μήνυμα του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Σι Τζινπίνγκ.

Η Ρωσία προσανατολίστηκε με ταχύτερους ρυθμούς προς το Πεκίνο αφού επλήγη από σειρά δυτικών κυρώσεων που της επιβλήθηκαν σε τιμωρία για την εισβολή της τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Ρωσία επιδιώκει να αναπτύξει στενότερους οικονομικούς, πολιτικούς δεσμούς και δεσμούς ασφαλείας με την Κίνα για να αντισταθμίσει την απώλεια των σχέσεων που είχε με τη Δύση και θεωρεί τον Σι πιθανό σύμμαχο σε έναν αντιδυτικό συνασπισμό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares