Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023

Αιφνιδιαστικές έφοδοι σε εταιρείες που σχετίζονται με το Predator

Έρευνες σε σπίτια προσώπων και εγκαταστάσεις εταιρειών που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση του λογισμικού Predator πραγματοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ


Αιφνιδιαστικές εφόδους σε τουλάχιστον έξι εταιρείες που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τος εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος, αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων που συνεχίζουν να λαμβάνουν, εντόπισαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator.

Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε εφόδους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνά τους για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Τα επίμαχα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Επίσημο αίτημα στην ΕΥΠ
Παράλληλα, οι εισαγγελείς, οι οποίοι διενεργούν την ποινική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, απέστειλαν επίσημο αίτημα στην ΕΥΠ ζητώντας να ενημερωθούν για το μείζον ζήτημα παρακολούθησης συγκεκριμένων προσώπων του δημοσίου βίου (Κωνσταντίνος Φλώρος και λοιποί).

Οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα, περιλαμβάνοντας σε αυτή και τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, καθώς και άλλες πληροφορίες που αντλούνται από διάφορες πηγές.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares